More

  Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van ‘First dates’ en ‘First dates teens’ 2021

  Eén

  Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van ‘First dates’ en ‘First dates teens’ 2021

  -

  First dates keert eind november terug met een derde seizoen. Dit jaar is er – ter gelegenheid van De Warmste Week – ook een speciale jongerenversie. 

  Binnenkort kunnen we opnieuw kijken naar het dateleven van Vlaamse vrijgezellen. Eén kondigde zopas aan dat het First dates-restaurant vanaf 23 november opnieuw zijn deuren opent. Het programma is ondertussen toe aan zijn derde seizoen. Ditmaal schreven 6.000 liefdeszoekers zich in voor het programma. 220 daarvan werden uitgenodigd voor een etentje, wat 110 dates opleverden.

  Naar aanleiding van het nieuwe seizoen geeft Eén cijfers vrij over de inschrijvers. Van de inschrijvers is 53% man, 46% vrouw en 1% X. Net geen 8% van de inschrijvers identificeert zich als LGBTQ+. De jongste dater is 18 jaar oud. De prijs voor de oudste liefdeszoeker ging naar de 79-jarige Julien. Het merendeel van de inschrijvers woont in Antwerpen (29%), gevolgd door Oost-Vlaanderen (25,1%), West-Vlaanderen (17,6%), Vlaams-Brabant (12,8%), Limburg (11,5%).

  Ook de vertrouwde crew is opnieuw aanwezig. Zo keren gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen terug. Er is dit jaar ook een nieuw gezicht: Ferdy. Afgelopen jaar nam de goedlachse half-Marokkaanse, half-Perzische, Limburger deel als dater. Dit jaar vervoegt hij de crew.

  © Eén

  First dates teens

  Dit seizoen is er ook een nieuwigheid. Ter gelegenheid van De Warmste Week organiseerde Eén First dates teens. In totaal schreven 1.300 zestien- tot achtienjarigen zich in voor het programma. Dat deden ze niet zozeer om de ware liefde te vinden, maar vooral omwille van de date-ervaring zelf. Sommigen hebben nog nooit gedatet in een echt restaurant en willen graag de “beroemde bediening” ontmoeten. Anderen willen hun grenzen verleggen of geven eerlijk toe dat ze “altijd op de foute vallen” en hopen dat First dates teens erin zal slagen om hen “goed te matchen met een juist type”.

  © Eén

  Van de jongeren identificeert zich 60% als vrouw, 40% als man en net geen 1% als X. 20% van de jonge inschrijvers identificeert zich als LGBTQ+. Een duidelijk hoger percentage dan bij de volwassen versie van het programma. First dates teens wordt in goede banen geleid door Leena, Bram, Katelen en Ferdy. Leena zal als tweede jongste crewlid het overnemen van Patrick.

  Wanneer te zien?

  Het nieuwe seizoen van First dates start op dinsdag 23 november om 21u40. First dates teens is op 20 en 21 december te zien op Eén. De overige vijf afleveringen van de jongerenversie verschijnen op VRT NU.

  BronEén
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer