Alles wat je moet weten over de nieuwe Samsung Galaxy S20: 5G en sterke zoom

© Samsung

Samsung onthulde vandaag in San Francisco de Galaxy S20. Dat is het nieuwe toptoestel van Samsung. De S20 verschijnt in drie versies: S20, S20+ en S20 Ultra. Alle toestellen beschikken over 5G. 

LEES OOK: Alles wat je moet weten over de nieuwe opvouwbare Galaxy Z Flip

Dinsdagavond stelde Samsung een nieuwe serie premium apparaten voor. De basisversie S20 krijgt een 6.2” AMOLED-scherm, de S20+ een 6.7″ AMOLED-scherm en de Ultra een groter 6.9″ AMOLED-scherm. Samsung is er in geslaagd om de rand rond het scherm nog kleiner te krijgen. Enkel voor de camera is een kleine opening in het scherm voorzien.

© Samsung

5G voor alle toestellen

De opvallendste nieuwigheden aan de toestellen zijn de integratie van de nieuwste generatie data-chips voor mobiele data. Zo zullen de S20, S20+ en S20 Ultra 5G ondersteunen.

5G zal in dit decennium volledig veranderen hoe we communiceren en hoe we de wereld om ons heen ervaren,” zegt Davy Moons, Marketing Manager Mobile bij Samsung België. “De Galaxy S20 Ultra is voorzien van 5G-connectiviteit, waarmee Samsung een next-gen apparaat biedt voor het transformeren van het leven van mensen. Met een ongelofelijke, door AI aangedreven camera kun je de speciale momenten die zich voordoen vastleggen en moeiteloos in contact blijven met de mensen van wie je houdt.”

108 megapixel-camera in S20 Ultra

Samsung introduceert met de Galaxy S20 een volledig nieuw camerasysteem met de grootste beeldsensor ooit. Vooral de Galaxy S20 Ultra krijgt een fel verbeterd camerasysteem t.o.v. de twee andere nieuwe toestellen. Zo krijgt de Galaxy S20 Ultra een 108 megapixel-camera, de S20 en S20+ krijgen een 64 megapixel-camera. Ook qua zoom brengt Samsung impressionante nieuwigheden, zo zal de S20 Ultra tot 10x optische zoom mogelijk maken (t.o.v. 3x optische zoom voor de S20 en S20+). Alle toestellen kunnen in 8K video’s maken.

Met de nieuwe Single Take-modus kan de Galaxy S20 gelijktijdig verschillende foto’s en video’s nemen, waaronder live focus, cropped, ultra wide en meer, waarna het apparaat op basis van AI de beste shots aanbeveelt.

https://www.youtube.com/watch?v=ut3ay2zLCcA

Doe waar je van houdt, nog beter

De Galaxy S20 verbetert ook alle andere dingen die we graag op onze telefoon doen. Met nieuwe functies en partnerschappen is de Galaxy S20 gebouwd voor een nieuw soort mobiele ervaring.

  • Uitzonderlijke videochat op Google Duo: de Galaxy S20 verbetert de videochat-ervaring door 5G en een exclusieve samenwerking met Google en Google Duo-videogesprekken. Gebruik de brede lens om het hele gezin bij een gesprek te betrekken. Chat met acht vrienden tegelijk. En chat voor het eerst in 1080p Full-HD.
  • YouTube op 5G: je 8K-video’s zijn het waard om te delen met de wereld. Samsung werkt samen met YouTube zodat je 8K-video’s rechtstreeks kunt uploaden.
  • Geweldig gamen: ook mobiel gamen wordt naar een hoger niveau getild. Met een 120Hz-scherm ervaar je de snelste refresh rate en vloeiende gameplay. Gecombineerd met een snelle processor, tot 16GB RAM, een AKG-audiosysteem en een game booster die op de achtergrond werkt om de instellingen te optimaliseren voor topprestaties, zet de Galaxy S20 een nieuwe standaard voor gaming on-the-go.

Betere beveiliging en grotere batterij

De Galaxy S20 kent ook een verbeterde beveiliging. Zo wordt de S20 beschermd door Knox, het toonaangevende mobiele beveiligingsplatform dat het apparaat beschermt van het chip- tot softwareniveau. De Galaxy S20 beschikt ook over een nieuwe, veilige processor, Guardian Chip genaamd, ter bescherming tegen hardware-aanvallen.

Aangedreven door een grotere en slimmere batterij, wordt de Galaxy S20 geleverd met een snellader van 25W, waarbij de Ultra ook 45W Super Fast-opladen ondersteunt. Bovendien wordt de Galaxy S20 geleverd met een enorme standaardopslag van 128GB intern geheugen. De S20 krijgt een 4000mAh-batterij, de S20+ 4500mAh-batterij en de S20 Ultra een 5000mAh-batterij.

© Samsung

Galaxy Buds+

Samsung stelde ook de nieuwe Galaxy Buds+ voor. De Buds+ beschikken over dynamische tweeweg-speakers, afgestemd door AKG, drie microfoons voor ongeëvenaarde geluids- en stemkwaliteit en een levensduur van de batterij – 11 uur voor de Buds+ en een extra 11 uur met behulp van de charging case. De Buds+-app, Gear Manager, is nu compatibel met iOS, dus kun je overal genieten van een geweldige audio-ervaring, ongeacht welk apparaat je gebruikt. Met een exclusief Spotify-partnerschap, luister je gemakkelijker naar je muziek, wijs je je favoriete afspeellijsten aan en druk je op Play met één tik.

Hoeveel kosten de toestellen?

De Galaxy S20, S20+ en de S20 Ultra zijn vanaf 13 maart 2020 beschikbaar in verschillende kleuropties en prijzen. Het goedkoopste toestel kan je voor € 899 op de kop tikken.

Kleuren:

  • Galaxy S20: Cosmic Grey, Cloud Blue, Cloud Pink
  • Galaxy S20+: Cosmic Grey, Cloud Blue, Cosmic Black
  • Galaxy S20 Ultra: Cosmic Grey, Cosmic Black
  • Galaxy Buds +: Black, White, Sky Blue (RRP: € 169)

De smartphones zijn verkrijgbaar met de volgende verkoopadviesprijzen:

  • Galaxy S20: 128GB LTE voor € 899
  • Galaxy S20+: 128GB LTE voor € 999,
  • Galaxy S20 Ultra: 128GB 5G voor € 1349 / 512GB 5G voor € 1549

De Galaxy Buds+ zijn ook beschikbaar vanaf 13 maart, voor een verkoopsadviesprijs van €169.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in