More

  Alle geruchten rond de nieuwe iPhone 12 op een rijtje: nieuw design en goedkoper

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Vanavond stelt Apple zijn nieuwste generatie iPhones voor op een online Apple-event. Dat betekent naar alle verwachting een nieuw design, een kleinere notch, de introductie van 5G én goedkopere iPhones.

  Dinsdagavond stelt Apple op een online conferentie zijn nieuwe generatie iPhones voor. De tijd waarin Apple één toestel uitbracht ligt al lang achter ons. Traditioneel brengt de Amerikaanse technologiegigant meerdere varianten uit van zijn nieuwste vlaggenschip, gaande van een basismodel tot de duurdere Pro-variant. Het design van de huidige lijn iPhones dateert al van 2017, toen werd de iPhone X gelanceerd. Er volgende kleine aanpassingen op cameravlak in de XS-versie, waarna de iPhone 11 opnieuw kleine aanpassingen kreeg, maar op design grotendeels gelijk bleef. Naar alle verwachting lanceert Apple vanavond vier nieuwe toestellen mét een nieuw design.

  Voor het design keert Apple terug in de tijd en baseert zich op het legendarische hoekige design van de iPhone 4 en 5. Volgens ingewijden zullen alle toestellen beschikken over OLED-schermtechnologie, dat zorgt voor beelden met een verbeterd contrast. In de vorige versie was dat schermtype voorbehouden voor de duurdere varianten. Verder wordt ook een kleinere notch verwacht, al zal de notch vooralsnog niet verdwijnen.

  Nieuwe toestellen

  De huidige iPhone 11 beschikt over 6’1 inch LCD-scherm en zal opgevolgd worden door de iPhone 12 met een even groot scherm, maar wel met OLED-technologie. Er komt ook een iPhone 12 mini aan met een 5,4 inch-scherm, dat zal ook meteen de goedkoopste (en waarschijnlijk meest verkochte) variant worden. De iPhone 12 Pro beschikt over een 6,1 inch scherm en de iPhone 12 Pro Max over een 6,7 inch scherm.

  De nieuwe toestellen zullen waarschijnlijk over 5G beschikken, al zal het volgens Macword gaan om de ‘tragere’ sub-6Ghz-variant en niet om mmWave. Die laatste levert de hoogst mogelijke snelheden op, maar is duurder in implementatie doordat het signaal minder gemakkelijk door ramen en deuren komt. Voor Belgische gebruikers is dat voorlopig geen probleem, op korte termijn zijn er namelijk nog geen plannen om mmWave-5G aan te bieden in ons land. Al kan dat binnen een tweetal jaar uiteraard anders zijn. Ook het sub-6Ghz 5G-netwerk biedt trouwens hogere snelheden aan die de huidige 4G-technologie overtreffen.

  De iPhone 12 mini en iPhone 12 krijgen vermoedelijk twee camera’s, de duurdere Pro-varianten krijgen ook een derde camera: een LiDAR, dat is een 3D-camera die gebruikt wordt in zelfrijdende auto’s om de omgeving met dieptezicht te scannen. Ook de iPad Pro beschikt over zo’n camera, je kan daarmee allerhande augmented reality-apps gebruiken.

  Prijzen en beschikbaarheid

  Volgens tech-journalist Jon Prosser zullen de iPhone 12 en iPhone 12 Pro al op 23 oktober in de rekken liggen. Op de iPhone 12 mini en de iPhone 12 Pro Max wordt het langer wachten, vermoedelijk tot midden november. Dat komt omdat de iPhone 12 en iPhone 12 Pro over dezelfde schermen beschikken, waardoor de toeleveranciers de productie efficiënter kunnen inrichten. Apple geeft dan ook voorrang aan deze toestellen. Het zal daardoor langer duren vooraleer de kleinere iPhone 12 mini en de grotere iPhone 12 Pro Max in de rekken zullen liggen.

  Wel is er positief nieuws. De iPhone 12 mini zal goedkoper worden dan de huidige iPhone 11 (al wordt het scherm iets kleiner). De iPhone 11 kost in ons land 809 euro. De overige line-up blijft ongeveer gelijk geprijsd.

  • iPhone 12 mini: 769 euro
  • iPhone 12: 869 euro
  • iPhone 12 Pro: 1159 euro
  • iPhone 12 Pro Max: 1259 euro

  Je kan de voorstelling vanavond om 19 uur via hier volgen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie