More

  Alle geruchten over de iPhone 9 op een rijtje

  Advertentie

  -

  Ieder jaar breekt na de zomer voor de Apple Fanboy de mooiste tijd van het jaar aan. Traditioneel brengt Apple zijn nieuwste iPhones uit in september. Dat zal dit jaar ook niet anders zijn. In de aanloop naar de release sommen we hier alle geruchten op.

  Drie iPhones

  Vermoedelijk brengt Apple dit jaar drie iPhones uit: een opvolger voor de iPhone X, een iPhone X Plus en een goedkopere iPhone 9. De iPhone X-lijn zal waarschijnlijk gebruik blijven maken van OLED-schermen, terwijl de goedkopere iPhone 9 een LCD-scherm zal krijgen. Alle toestellen zullen wel het all-screen design krijgen, waarbij (bijna) de gehele voorkant, scherm zal zijn en de home-knop verdwijnt.

  Betaalbaarder

  In tegenstelling tot vorig jaar, zal het all-screen design van de iPhone X ook overkomen naar de goedkopere iPhone 9. Dat betekent dat het vernieuwde design nu aan een betaalbaardere prijs beschikbaar zal zijn. De opvolger van de iPhone X en de iPhone X Plus zullen vermoedelijk wel nog hun exclusief prijskaartje bewaren. Vermoedelijk zal de iPhone 9 tussen de 600 en 800 euro kosten in Europa. De iPhone X en X Plus zullen vermoedelijk boven de 1000 euro geprijsd zijn.

  Nieuwe features

  Ieder jaar krijgt de nieuwste iPhone steevast een verbeterde chip, naar alle verwachting zal dat dit jaar niet anders zijn. Naast een snellere processor en meer RAM-geheugen worden ook volgende features verwacht:

  Één, sterkere camera

  Vermoedelijk zal de iPhone 9 één camera krijgen, zo blijkt uit gelekte dummy-foto’s. Verwacht wordt een sterkere camera-sensor, die beter bij lage lichtomstandigheden presteert. Ook komt Face ID naar de iPhone 9, zonder home-knop verdwijnt dan ook Touch ID.

  © Slashleaks
  Dual-sim?

  Afgelopen week bestond het gerucht dat de nieuwste iPhones dual-sim zullen ondersteunen. Voor zakenlui, die een zakelijk-, en privénummer combineren is dit handig. Vermoedelijk zal dual-sim niet ondersteunt worden op Europese en Amerikaanse toestellen. Dual-sim verschijnt waarschijnlijk enkel op Chinese iPhones.

  Draadloos opladen

  Draadloos opladen zal voor de nieuwe iPhone 9 ook mogelijk worden. De achterkant zal vermoedelijk uit glas bestaan, waardoor draadloos opladen beschikbaar wordt. Ook zal Apple een snellader meeleveren. De huidige iPhones worden met een 5W-adapter geleverd, de nieuwste iPhones zullen met een 18W USB-C-adapter geleverd worden. De iPhones bewaren wel hun Lightning aansluitpunt.

  Kleurrijk

  Apple plant naast de gebruikelijke kleuren, meerdere kleuren voor de iPhone 9. Het is van de iPhone 5c geleden dat verschillende kleuren aan het gamma werden toegevoegd. Wie weet behoort een blauwe, rode of oranje iPhone tot het assortiment in september.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer