More

  Alle concerten in Brussel met meer dan 1.000 mensen vanaf woensdag verboden

  Advertentie
  Advertentie

  -

  De Brusselse regering heeft zopas op een persconferentie bekendgemaakt dat alle concerten waar meer dan 1.000 mensen op aanwezig zullen zijn, vanaf woensdag verboden zullen worden.

  UPDATE: Zo check je of jouw concert in Ancienne Belgique doorgaat

  De federale regering kondigde vanmiddag aan dat het extra maatregelen zal treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een van de opvallendste maatregelen is het advies van de regering om indoorevenementen waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zullen zijn te verbieden. De eindbeslissing ligt bij de provinciegouverneurs en de burgemeesters, die dinsdagavond overleg zullen houden.

  Geen concerten met meer dan 1.000 bezoekers in maart

  In navolging van het advies van de federale overheid maakt de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) bekend dat het alle indoorevenementen waar meer dan 1.000 bezoekers zijn af te gelasten. De maatregel zal in het gehele Brusselse Gewest gelden.

  Het nieuws treft de vele concertzalen in de hoofdstad, zoals Ancienne Belgique, Koninklijk Circus en Vorst Nationaal. Die zullen concerten met meer dan 1.000 bezoekers moeten annuleren. Ook Brussels Expo en concertzaal Paleis 12 moeten tal van evenementen annuleren. De maatregel zou vanaf woensdag gelden en ten minste tot eind maart duren.

  Getroffen concerten

  De concertorganisatoren zullen verplicht worden om de maatregel na te leven, zo zijn o.a. getroffen:

  • Oh Wonder @ AB (11.03)
  • Clouseau @ AB (15.03)
  • Tove Lo @ AB (16.03)
  • Avril Lavigne @ Vorst Nationaal (18.03)
  • The Script @ Vorst Nationaal (19.03)
  • Elbow @ Vorst Nationaal (25.03)

  Concertgangers houden best de website van hun concertzaal in de gaten, de nodige informatie zal via daar gegeven worden.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie