More

  Air New Zealand komt met stapelbedden in Economy Class

  Advertentie

  -

  Reizen in Economy Class belooft binnenkort een tikkeltje comfortabeler te worden. Luchtvaartmaatschappij Air New Zealand heeft namelijk plannen om stapelbedden in zijn vliegtuigen te plaatsen. Zo zou je zomaar uitgeslapen op je bestemming kunnen aankomen.

  Rechtstreeks op lange afstand vliegen, het wordt steeds vaker mogelijk. Zo heeft Qantas plannen om een rechtstreekse lijnvlucht tussen Sydney en Londen aan te bieden en ook de Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand heeft gelijkaardige plannen. Zo willen ze een lijndienst oprichten tussen Auckland en New York: een vlucht zou dan ruim 17 uur 40 minuten duren.

  Comfortabel slapen in Skynest

  Om zulke lange vluchten comfortabel door te brengen, heeft de luchtvaartmaatschappij plannen om een nieuw concept op te starten. Zo zouden passagiers uit Economy Class de mogelijkheid hebben om de vlucht in een plat bed door te brengen, net zoals in Business Class.

  De zogenaamde Skynest, bestaat uit ‘pods’, die ons doen denken aan stapelbedden in nachttreinen of capsulehotels. De bedden zijn zo’n 2 meter lang en 58 centimeter breed. Ze beschikken naast een kussen en een dekbed over een nachtlampje en een USB-poort. Privacy wordt gegarandeerd door gordijnen tussen de slaapplekken. Het is nog niet zeker of Air New Zealand het product daadwerkelijk zal introduceren, dat hangt af van de kosten en de regelgeving. De luchtvaartmaatschappij staat bekend voor vernieuwende ideeën op hun vluchten, zo kwamen ze eerder al met de Skycouch, waarbij een rij van drie stoelen wordt omgetoverd tot een bed.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer