More

  Aha! Tesla kan nu ook verkeerslichten en stopborden herkennen dankzij nieuwe update

  Advertentie

  -

  Een langverwachte update van elektrische autobouwer Tesla is er. Zo kunnen de voertuigen nu zelfstandig stoppen aan verkeerslichten en stopborden, voorlopig is de functie enkel in de VS beschikbaar.

  Het moet nu dankzij de zogenaamde ‘Traffic Light’ and ‘Stop Sign Control’ mogelijk zijn om te interageren met verkeerslichten en stopborden. Volledig automatisch kruispunten oversteken gebeurt niet, zo zal het voertuig altijd vaart minderen of het nou rood, groen of oranje is. Het is aan de bestuurder om door een lichte aanraking op het gaspedaal te geven, de bevestiging te geven dat het oversteken veilig kan gebeuren.

  Bèta

  De nieuwe functie is in bèta beschikbaar. Dat betekent dat personen die zich aangemeld hebben hiervoor, hun voertuig goed extra in de gaten moeten houden. Daarom dat het gaspedaal even aangeraakt moet worden om fouten te vermijden. Ook moet je steeds in staat zijn om te remmen, want het kan steeds voorkomen dat het voertuig in ingewikkelde situaties het stopbord of verkeerslicht niet herkent. De verantwoordelijkheid ligt nog steeds bij de bestuurder. 

  Eigenaars van een Tesla kunnen vanaf nu gebruiken maken van de functie in de Verenigde Staten. Dat is omdat Tesla nog aanpassingen moet doen voor de verschillende verkeersborden en verkeerslichten in Europa en elders in de wereld. Het is nog onduidelijk hoelang dit zal duren en wanneer de functie naar ons land komt.

  BronTesla
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer