More

  Adele brengt eerste single uit album ’30’ uit: ontdek ‘Easy On Me’

  Advertentie

  -

  De Britse superster Adele bracht vandaag de eerste single uit van haar nieuwe album 30. Easy On Me belooft nu al een klassieker in haar repertoire te worden. 

  Bijna zes jaar is het geleden dat Adele haar album 25 uitbracht. Op die zes jaar is er uiteindelijk heel wat anders in het leven van Adele. Ze scheidde ze van haar echtgenoot Simon Konecki en onderging ze een metamorfose door gewichtsverlies. Al in 2020 werd aangekondigd dat er een nieuw album zou verschijnen, maar dat werd uiteindelijk uitgesteld door de pandemie. Samen met de release van single Easy On Me maakt ze ook de releasedatum van haar nieuwe album 30 bekend. Dat zal op 19 november verschijnen. Het album is vernoemd naar de leeftijd die ze had toen ze het album begon te schrijven. Op heden is Adele 33.

  In het nieuwe Easy On Me zingt Adele openlijk over de breuk met haar partner. Met het album en de song wilt ze aan haar zoon de breuk met haar vader uitleggen. “Go easy on me, baby / I was still a child / Didn’t get the chance to”, zingt ze. De power ballad klinkt buitengewoon emotioneel en oprecht. Het instrumentarium blijft in tegenstelling tot de songs op 25 beperkt tot pianoklanken en voorzichtige drums, maar dat stoort niet. Easy On Me is een klassevolle terugkeer, dankzij haar uitzonderlijke stem die nog even hard straalt als voorheen.

  Check de single

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer