More

  Ancienne Belgique, AB opent vanaf september zijn deuren voor maximum 200 personen: o.a. Blanche, Brihang en Portland

  Advertentie

  -

  Concertzaal AB opent dit najaar toch zijn deuren. Dat doen ze met een reeks intieme concerten voor maximum 200 personen.

  Het is al 170 dagen geleden dat er nog livemuziek weerklonk in de AB. Daar komt binnenkort verandering in, want vanaf september hervat de zaal voorzichtig zijn concertwerking. Het blijft wel kleinschalig. Zo wordt de grote zaal omgebouwd naar het AB Theater, met een maximale capaciteit van 200 personen.

  Belgische agenda

  Zo zal de focus liggen op sfeervolle shows in een aangepast decor. Artiesten worden gevraagd om in kleine bezetting te spelen of om nieuw materiaal voor het eerst te delen. Enkele clubconcerten die niet geannuleerd werden, verhuizen naar de theateropstelling. Op 11 september met Blanche. Nadien volgen nog o.a. Marble Sounds, School Is Cool, Portland en Brihang.

  De AB Salon-concerten verhuizen op hun beurt naar de AB Club in een zittende opstelling met een capaciteit van 60 personen. Focus hier ligt vooral op hedendaagse electronica, neo-klassiek en improvisatie met concerten van o.a. SCHNTZL, David Edren & Miaux, Ben Bertrand & 64 Feet, Ignatz & Farida Amadou en Willem Ardui (blackwave.). AB zal voor alle concerten dit najaar de ticketinkomsten integraal naar de artiest laten vloeien. De eerste rij blijft daarbij telkens voorbehouden voor mensen uit de zorgsector in het kader van AB’s ‘Front line for the frontliners’ campagne. 

  BronAB
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer