9 dingen die je haat aan je ouders

Wordt jij soms ook gek van je ouders? Of weet je nog goed waardoor je gek werd? Ook al hebben we allemaal de liefste ouders van allemaal, soms werken ze op onze zenuwen. Wij sommen negen dingen op, die je haat of hebt gehaat aan je ouders.

1.   Opruimen

Beginnen doen we bij het vermoeiendste: opruimen. Ja, onze kamer is niet steeds even netjes, maar er zijn ergere dingen dan een beetje kleren of boeken op de grond.

via GIPHY

2.   Afwassen

Als je geluk hebt, heb je een vaatwasser, anders ben je gezegend met de afwas. Normaal gezien moeten je broers en zussen ook helpen, maar op de een of andere manier heb je het gevoel dat jij steeds het meeste werk doet.

via GIPHY

3.   Televisie

Voor wie niet gezegend was met een tweede televisie was opgescheept met zijn ouders (en broers of zussen) om te kiezen wat er bekeken werd, misschien was jij stiekem fan van Familie en al de rest van Thuis. Ook stond iedere dag om 19 uur stipt Het Journaal op, zelf na een saaie dag school was je nog niet verlost.

Je herinnert je ook nog wel die filmavonden, waar je een film met je ouders keek, tot plots een minutenlange seksscène begon: awkward!

via GIPHY

4.   Feestjes

Iedereen weet dat de beste feestjes tot zonsopgang duren. Jammer genoeg moest jij misschien al naar huis om 1 of 2 uur. Wie te laat thuis was, kon een flinke preek verwachten.

via GIPHY

5.   ‘In Afrika sterven kindjes van de honger’

Niet al het eten dat je ouders maken is lekker, daarom dat je het ook niet altijd graag opat. Of misschien had je al stiekem uren chips en snoep gegeten… Dan ken je deze zin wel. Maar hé, als ik het nu opeet of niet, de kindjes in Afrika gaan er niet beter van worden.

via GIPHY

Een bijdrage voor de hongersnood in Afrika kan wel via hier aan 12-12.

6.   Binnenkomen en deur openlaten

Je ligt rustig in je bed, je ouders komen binnen, vertellen wat en nadat ze naar buiten gaan, laten ze je kamerdeur open. Er is niks waar je meer geïrriteerd van raakt dan dit.

via GIPHY

7.   GSM

Tegenwoordig noemen ze ons asociaal, hele tijd en overal op onze gsm. Maar ja, soms zijn er belangrijke roddels die niet tot na het eten kunnen wachten. Mochten onze ouders ook een smartphone hebben, zouden ze het begrijpen.

via GIPHY

8.   Bellen

Je kent het wel: je bent eventjes weg van huis met vrienden en je krijgt een telefoontje van je ouders.

‘Seg, wanneer ben je thuis?’ of ‘Niet te laat he en voorzichtig!’

In plaats van een sms’je te sturen zijn je ouders fan van je steeds, net op die verkeerde momenten, te bellen.

9.   Facebook

Niets erger dan onze laatste reden: je ouders die je toevoegen op Facebook.

Uiteraard wil je niet dat ze je toevoegen. Je hebt al hele nachten smoesjes liggen verzinnen waarom je ze niet kan en wilt toevoegen, maar we moeten toegeven: er zijn geen goede excuses.

Toevoegen maar dan. En als je ze dan hebt toegevoegd, stalken ze je profiel met likes, reacties en misschien zelfs vriendschapsverzoeken naar jou vrienden: de hel is uitgebroken.

via GIPHY

Negen dingen waarom jij je ouders soms haat. Toegegeven: voor de rest kan je niet zonder hun, we hebben allemaal de liefste ouders van heel de wereld. Ken je toch nog andere redenen? Laat het zeker weten via de reacties hieronder.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in