9 dingen die je haat aan het middelbaar

Het middelbaar, voor sommigen de mooiste tijd van hun leven, voor anderen een hel. Wij sommen 10 dingen op, die je misschien wel haat of hebt gehaat aan het middelbaar. 

via GIPHY

1Vroeg opstaan

8 uur, half 9, misschien wel 9 uur (als je gelukt had): school startte altijd veel te vroeg. En ja, als je gaat werken moet je er misschien ook zo vroeg bij zijn, “maar die gaan wel met de auto hé, niet met de fiets!”

2Geen gsm

Misschien zat jij op een moderne school. Eentje waar je je gsm wel mocht gebruiken, maar veel scholen hadden er een haat aan. Zelfs al maar de tijd nakijken was al teveel.

via GIPHY

3Buiten staan in de winter

’s Winters: temperaturen onder het vriespunt, wie weet zelfs een gladde speelplaats. Op zo’n momenten verplicht worden naar buiten gestuurd, uit het warme lokaal. Wie bedenkt zoiets?

4Vaste plaatsen

Sommige klastitularissen vonden het soms leuk, om te beslissen naast wie je zat. Uiteraard nooit naast wie je wou.

via GIPHY

5De leerkrachten

In het algemeen veel respect en liefde voor leerkrachten. Behalve voor leerkrachten die denken dat ze grappiger zijn dan Philippe Geubels en Jeroom tezamen. Wees gewaarschuwd: niet enkel op school bestaan ze.

6L.O les

Voor sommigen de leukste uren van de week, voor anderen de hel. Allerlei sporten heb je door de jaren heen onder de knie gekregen, maar jammer genoeg kwamen de meest gehate dingen ook aan bod.  Denk maar aan dansen, of allerlei spectaculaire bewegingen doen over de bok.

7Het rijtje afgaan

Aartsmoeilijke oefeningen of teksten die je moest voorbereiden: en dan beslist de leerkracht om de antwoorden leerling per leerling te overlopen. Uiteraard kreeg jij steeds weer de moeilijkste vraag.

via GIPHY

8Verplicht andere taal praten

Engels, Frans, Duits, misschien zelfs Spaans: er werd altijd op gehamerd, om de hele tijd die vreemde taal te praten. “En français, s’il vous plaît!”

via GIPHY

9Veel huiswerk en presentaties

En ja, het meest gehate onderdeel van de middelbare school: huiswerk. Avonden tot 21uur. Urenlang aan die powerpoint werken en dan die teksten nog vanbuiten leren. Dit maakte je gewoonweg moe.

via GIPHY

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in