More

  8 tips die je in de paasvakantie kan doen: voor iedereen die het wandelen beu is

  8 tips die je in de paasvakantie kan doen: voor iedereen die het wandelen beu is

  -

  We hebben er lang naar uitgekeken, maar nu is het eindelijk paasvakantie. Met nog een paar dagen te gaan, is er nog een heleboel te doen tijdens de ‘paaspauze’. Wij zetten onze acht beste tips even op een rijtje. Zo weet jij deze paasvakantie wat te doen.

  1. Shoppen, shoppen, shoppen

  Aangezien het bijna zomer is, is het dringend tijd voor een nieuwe garderobe. Bij de niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels, moet je wel een afspraak maken. Dat kan online, maar dat lukt meestal ook op het moment zelf. Het goede nieuws is dat je niet meer alleen hoeft te shoppen. Je mag één persoon meenemen uit je huishouden. Steun de handelaars en maak een afspraak in jouw favoriete winkel.

  2. Picknicken

  Desondanks de sombere weersvooruitzichten – zo koelt het komende week flink af – kan je nog steeds een picknick met drie vrienden organiseren. Zoek een afdak of wacht even tot de tweede week van de paasvakantie, dan klaart het weer opnieuw op. Zeg nu zelf, wat is er beter na een dagje studeren dan een apéro met je drie beste vrienden? Voorzie lekkere hapjes zoals wraps, fruit, verschillende dips, maar ook een lekker glaasje bier of wijn kan niet ontbreken. Met het iets warmere lenteweer in aantocht, kan een verfrissend ijsje ook deugd doen.

  3. Musea bezoeken

  Wil je graag wat cultuur opsnuiven? Dat kan! De musea zijn nog steeds open, de meeste musea werken wel op afspraak dus reserveer je best eerst online. Je kan alleen gaan of met een paar vrienden. In de paasvakantie openen heel wat musea in en rond Brussel hun deuren gratis voor studenten. De lijst met gratis musea vind je hier. Onder andere het AfrikaMuseum in Tervuren, Villa Empain en TrainWorld staan op het lijstje.

  4. Lenteschoonmaak

  Het is lente en laat dat nu het ideale moment zijn om orde te scheppen in de chaos. Zo is je kot, huis, kamer… terug overzichtelijk voor de examens die eraan komen. Kijk eens welke spullen en/of kleren je niet meer gebruikt. Die kan je verkopen op tweedehands.be of de app vinted en zo verdien je nog een centje bij.

  5. Padel

  Wil je liever iets sportiefs doen, nu de zomer en dus ook de uitstapjes naar zee eraan komen? Dan is padellen misschien wel iets voor jou. Padellen is een mix van tennis en squash en tegenwoordig weer helemaal in. Je kan een plekje huren op je lokale tennisveld en samen met je vrienden die coronakilo’s er terug afwerken.

  6. Fietsen

  Ben je graag in de natuur, maar ben je die coronawandelingen helemaal beu? Dan is een fietstochtje natuurlijk ook een optie. Het voordeel is natuurlijk dat je sneller gaat en zo veel meer ziet. Zoek een mooie fietsroute. Je kan inspiratie opdoen via fietsroute.org.

  7. River Cleanup challenge

  © River Cleanup challenge

  Welke challenge? De River Cleanup challenge! Want elk jaar belandt er zo’n 8 miljard kilo afval in onze zeeën en oceanen. 80% van dat afval raakt daar verzeild via rivieren. De Belgische organisatie River Cleanup wil mensen bewust maken van deze zwerfvuilproblematiek en lanceert nu de #rivercleanupchallenge waarbij ze iedereen uitdaagt om een heldenfoto te maken bij het afval dat je in 10 minuten bij jou in de buurt kan oprapen.

  De campagne die loopt al sinds 22 maart en loopt af op Earth Day op 22 april. De opdracht, die is heel simpel. Steek tien minuten de handen uit de mouwen en raap het afval op dat je tegenkomt op wandeling, tijdens het joggen of op een activiteit met de kids. Een kleine moeite, met een grote impact op het milieu. Deel je heldendaad op sociale media via #rivercleanupchallenge en tag @rivercleanup.

  8. Sluit de paasvakantie af met LEGO en Céline Dept

  © LEGO

  Zoek je naar een slotactiviteit om de paasvakantie voor jou kids met een knal af te sluiten. Geen zorgen! Op zondag 18 april om 16u organiseert speelgoedmerk LEGO de virtuele launch party van LEGO VIDIYO! Dans samen met Céline Dept op de allerleukste beats en bouw zelf interactief mee aan het concert! Inbellen doe je via deze link!

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer