8 talenten én jurylid Niels Destadsbader in eerste studioshow van Belgium’s Got Talent

© VTM

© VTM

‘Belgium’s Got Talent’ schakelt vanaf deze vrijdag een versnelling hoger: de studioshows breken aan. Naast de 48 talenten die we te zien krijgen, keert ook oude bekende Niels Destadsbader terug naar de jury. Omdat de show op voorhand opgenomen is, weten we pas bij het begin van de volgende afleveringen wie doorgaat. 

Vanaf vrijdag 1 november breekt een nieuw stadium aan in Belgium’s Got Talent: de grote studioshows. Daarin zullen maar liefst 48 talenten terugkeren om te bewijzen wat ze waard zijn. Ook Niels Destadsbader zit terug op zijn vertrouwde jurystoel. Samen met An Lemmens, Stan Van Samang en Dan Karaty zal hij aartsmoeilijke knopen moeten doorhakken, want slechts 12 acts kunnen doorstoten naar de finale. De jury duidt aan het einde van elke show alvast zijn finalist aan, de kijkers thuis bepalen de andere. Zij kunnen steeds tot middernacht stemmen op hun favoriete act via een sms naar 6677 of gratis via vtm.be. Het resultaat van de voting wordt steeds aan het begin van de volgende show bekendgemaakt.

© VTM

De vrolijke meiden van Rebels in Ropes (12-19 – Schoten) trappen de eerste studioshow op gang met hun springkoorden. Touwtjespringen kan iedereen, maar bij ropeskipping moeten coördinatie en timing perfect zitten. En zoals Jens Dendoncker tijdens de audities al aanhaalde: iedereen ziet wanneer het misgaat. “Het is een momentopname, je krijgt maar één kans”, weten de meisjes. Hebben ze de touwtjes stevig in handen? “Vanavond beatbox ik de boel aan flarden”, kondigt mondmuzikant Uruz (33 – Kalmthout) aan. Dan verklaarde zich tijdens de audities al openlijk grote fan, maar wat vindt beatboxliefhebber Niels van Uruz’ stemkunsten?

Stoer en schattig tegelijk, dat is Ella Kasumovic (7 – Holsbeek). Met haar ‘ippop’-moves stal ze niet alleen alle harten in Vlaanderen, maar ook dat van An, die haar Golden Buzzer aan het ‘brokje energie’ schonk. De piepkleine Ella staat vrijdag op het immense podium van de AED Studio’s voor een old school feestje. Turnclub Athena (11-27 – Destelbergen) stak acrogym in een nieuw jasje en werd daarvoor beloond met een Golden Buzzer van de kijkers. Ook dit keer willen de turners het publiek omverblazen, niet alleen met hun acrostunts, maar ook met hun verhaal, dat een actuele boodschap heeft.

Lisa Andreina (21 –  Opoeteren) heeft een aangrijpend nummer geschreven, een eerbetoon aan haar pas overleden oma. “Alles wat ik zing, komt recht uit mijn hart”, zegt ze. Kan ze vrijdag haar emoties de baas wanneer ze het nummer voor de allereerste keer voor publiek zingt? Rens Van Puyvelde (12 – Sinaai) is de jongste goochelaar in de hele geschiedenis van Belgium’s Got Talent. Met een scherpe tong, een vingervlugheid om ‘u’ tegen te zeggen en slechts 52 kaarten hoopt hij de kijkers, de jury en ook ‘goochelhater’ Stan voor zijn kar te spannen.

© VTM

De happy vibes van hiphopgroep Rebounce (12-31 – Gent) zijn vrijdag ook van de partij. Hun nieuwe act is kleurrijk, divers en onvoorspelbaar, zeggen ze zelf. “We willen ervoor zorgen dat de kijkers hetzelfde gelukkige gevoel krijgen dat wij hebben als we dansen”. De avond wordt in ‘stijl’ afgesloten met FCKabul (30-34 – Genk). “Wij hebben Belgium’s Got Talent nu al gewonnen”, zeggen de mannen, nadat hun opvallende auditie viraal ging en ze massa’s aanvragen kregen om op “vettige feestjes” op te treden. Na hun auditienummer Poepe gaan ze nu het dak eraf knallen met… Ballen. Kunnen de dolle drieling en hun toetsenman verder feesten in de finale?

© VTM

Vrijdag 1 november om 20.40 bij VTM

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in