More

  7 geruchten over de volgende iPhone

  -

  De volgende generatie iPhone wordt volgens bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo deze herfst verwacht. Wij verzamelden alvast een lijst van geruchten over Apples volgende flagship. Van een volledig draadloze iPhone tot een snoeproze editie, lees hier wat de geruchtenmolen in petto heeft.

  1. De volgende iPhone zal waarschijnlijk geen iPhone 13 zijn

  De volgende versie van de iPhone zal hoogstwaarschijnlijk de iPhone 12s worden, niet de iPhone 13. Uit een Bloombergartikel van januari dat ingenieurs van Apple citeert, blijkt dat het bedrijf geen al te grote veranderingen plant voor de volgende iteratie van zijn iconische smartphone. Ook bekende leaker Jon Prosser liet al subtiele hints vallen dat de volgende iPhone waarschijnlijk een s-versie wordt. Dat gerucht is echter nog helemaal niet bevestigd en in dit artikel zullen we ook vaak refereren naar de iPhone 13 om het eenvoudig te houden.

  Er is nog een reden waarom Apple binnenkort misschien geen iPhone 13 zal aankondigen. Het getal 13 geniet een iets of wat dubieuze reputatie als een ongeluksgetal. Toch zou het best kunnen dat deze triskaidekafobie een impact zal hebben op Apples keuze. Hoewel het bedrijf in het verleden niet verlegen was om chipsets en software met het getal uit te brengen, zou het hier toch iets gevoeliger kunnen liggen. De iPhone is immers Apples vlaggenschip en is verantwoordelijk voor de helft van de woekerwinst die de techgigant maakt. Het is dus best mogelijk dat het bedrijf in 2022 direct naar de iPhone 14 springt.

  2. De prijs van de volgende iPhone zou wel eens lager kunnen liggen

  Sommige analisten speculeren dat de prijs van de volgende generatie iPhones lager zou kunnen liggen. Mocht dat het geval zijn, zou het bedrijf in de voetsporen treden van concurrenten Google en Samsung. Door de economische crisis na de coronapandemie zou het wel eens kunnen dat Apple de prijzen van de iPhones niet te hard zal opkrikken.

  Het zou ook best kunnen dat de volgende generatie iPhone geen minimodel zal hebben. De iPhone 12 mini is de goedkopere kleine broer van de standaard iPhone, maar door slechte verkoopcijfers is het mogelijk dat het bedrijf de mini achterwege laat. Volgens Jon Prosser is de mini echter nog altijd onderweg.

  3. De camera van de volgende iPhone zal groter zijn

  De volgende iPhone zal volgens Apple-nieuwswebsite MacRumors dikker zijn dan zijn voorganger, met een dikkere camerabult en lenzen die minder hard uitsteken. Die zal bij de iPhone 13 (of hoogstwaarschijnlijk 12s) 2,51 mm dik zijn, een millimeter dikker dan bij zijn voorganger. Bij de Pro-versie zal de lens mogelijk zelfs 3,65 mm dik zijn, wat meer dan dubbel zo dik is als bij de iPhone 12 Pro.

  De reden voor dat gigantische verschil is volgens MacRumors simpel. Bij de iPhone 12 stak de bolle lens uit de camerabult, wat makkelijker tot schade kon leiden. Apple wil dat probleem oplossen door de bult dikker te maken, wat ervoor zorgt dat de lens beter beschermd zal zijn. 

  Volgens de geruchten zal de camera van de volgende generatie ook sterker zijn dan bij zijn voorgangers. Sensor-shift image stabilization, waarbij de lichtsensor wordt gestabiliseerd in plaats van de lens, zorgde bij de iPhone 12 Pro Max al voor een betere fotokwaliteit. Als de geruchten waar blijken te zijn, zal ook de iPhone 13 Pro die feature krijgen. 

  4. Het design zal niet veel verschillen

  Naast de dikkere camerabult zal ook de iPhone zelf waarschijnlijk iets dikker uitvallen dan zijn voorgangers. De verandering zal echter maar 0,17 mm zijn, wat voor de gemiddelde gebruiker niet bepaald opvallend is.

  Voor de rest wordt niet verwacht dat de volgende generatie iPhone sterk zal verschillen op vlak van vormgeving. In 2020 onderging de iPhone nog een grote redesign, wat de vorm weer deed denken aan de iPhone 5. Er is volgens analisten weinig kans dat Apple zo snel opnieuw een drastisch herontwerp zal doorvoeren. 

  Het meest opvallende gerucht is dat de volgende generatie iPhones een roze editie zal hebben. Op 5 mei tweette @PengPhones een gefotoshopte foto van een roze iPhone die de aandacht van de Twitterwereld trok. Het gerucht is alvast niet afkomstig van vertrouwde Apple-leakers. Het zou overigens niet de eerste roze iPhone zijn. Het bedrijf heeft sinds 2013 al een paar keer rozegoude varianten van zijn vlaggenschip aangeboden. Of de volgende roze iPhone deze herfst wordt aangekondigd zal nog even gissen zijn, maar de kans bestaat.

  5. Kabels behoren weldra tot het verleden

  Sinds Apple de hoofdtelefoonaansluiting verwijderde lopen de geruchten rond een volledig draadloze iPhone al een tijdje hoog op. Volgens een Bloombergartikel uit 2018 was Apple toen al bezig met plannen om iPhones volledig draadloos te maken, inclusief draadloos opladen. Ook Jon Prosser denkt dat dat het einddoel van Apple is. Bekijk hieronder zijn redenering. 

  (Lees verder onder de video)

  Analist Ming-Chi Kuo beweert dat Apple niet direct alle iPhones volledig draadloos zal maken. In de plaats zal het bedrijf om te beginnen slechts één model aanbieden dat draadloos oplaadbaar is. Daarbij wordt volgens Kuo het meest exclusieve model draadloos, om zo meer differentiatie te creëren tussen de high-end en de highest-end modellen. De geruchten zijn echter nog niet bevestigd.

  6. Apple wil LIDAR aanbieden

  Volgens een reportage in DigiTimes wil het bedrijf LIDAR aanbieden in alle modellen van de iPhone. In tegenstelling tot draadloos opladen wordt dat dus geen exclusieve feature, maar is het de bedoeling dat LIDAR de standaard wordt. Momenteel bevat enkel de iPhone 12 Pro een LIDAR-scanner. LIDAR, een afkorting voor Light Detection and Ranging, is een lasersensor die diepte kan meten.

  Met LIDAR kunnen 3D-modellen van objecten en personen worden gescand, waarna je allerlei leuke editingtrucjes kan toepassen. Naast fotografie biedt de sensor de mogelijkheid aan tot geavanceerde AR of Augmented Reality. Hiermee kunnen apps als Pokémon Go in de toekomst misschien veel overtuigender bovenop de realiteit worden getoond. 

  7. Nog niet voor vandaag

  Er wordt verwacht dat Apple de volgende iPhone pas in september zal aankondigen. iPhones worden meestal anderhalve week na een aankondiging te koop aangeboden, wat meestal uitkomt op de derde week van september. Dat staat natuurlijk nog niet vast, zoals bleek uit de vertraagde aankondiging van de iPhone 12 vorig jaar. Voorlopig blijft het dus nog even gissen of de geruchten waar zijn.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie