More

  “69% van de Belgen kan geld besparen op zijn autoverzekering”

  Advertentie

  -

  Onderzoek van vergelijkingsplatform Verzekeringen.be, toont aan dat maar liefst 69% van de Belgen geld kan besparen op zijn autoverzekering. Niet alleen baseert de Belg zich voor zijn keuze vooral op advies van anderen, hij geeft zelf ook aan niet of amper te vergelijken en blijft bovendien te lang bij dezelfde autoverzekeraar.

  Verzekeringen.be bevroeg 1352 respondenten over hun autoverzekering en kwam tot de verrassende conclusie dat meer dan de helft van de Belgen hierop waarschijnlijk geld kan besparen. “Te gek voor woorden eigenlijk, want waarom zou je te veel betalen?” vraagt Guy Van Antwerpen, Managing Director bij Verzekeringen.be zich af.

  Geen objectieve zoektocht

  Het probleem begint bij de zoektocht naar een autoverzekeraar. Zo doet 69% dat niet op een objectieve manier. 32% van de Belgisch geeft aan de huidige autoverzekering te hebben gevonden via-via, namelijk via ouders, vriend of kennis.

  24% geeft aan al klant te zijn geweest voor andere producten en 13% geeft aan via de eigen bank te zijn gegaan. Het zou vooral jongeren die zich sterk laten leiden door advies van derden. 68% van de leeftijdsgroep tussen 18 en 24 jaar vonden hun huidige autoverzekering via ouders of vrienden. Amper 14% van hen ging zelf online op zoek naar info, ondanks dat hiervoor hele handige online tools bestaan. 

  Onvoldoende vergeleken       

  Uit de cijfers blijkt ook dat de Belg niet (26%) of onvoldoende (33%) vergelijkt bij het maken van een keuze. Nederlandstaligen scoren hierin nog slechter dan Franstaligen, met respectievelijk 63% en 54% die niet of amper vergelijken. Ook jongeren geven aan niet of amper te vergelijken: tussen 18 en 24 jaar is dat al 64% en tussen 25 en 34 jaar zelfs een verbluffende 70%! Nochtans kan je door een eenvoudige vergelijkingstool te gebruiken, heel snel en duidelijk zien welke verzekering best bij je past. 

  Trouw aan… onze autoverzekeraar 

  Gemiddeld zit de Belg al 10,5 jaar bij zijn huidige autoverzekeraar. Dat is lang, zeker gezien iemands levensstijl over een periode van 10 jaar meestal sterk verandert. Zo raadt Guy Van Antwerpen aan om na 3 jaar te evalueren. “Op 3 jaar tijd is de kans groot dat je situatie is veranderd. Je hebt bijvoorbeeld een aantal jaar langer je rijbewijs, je rijdt een paar jaar langer schadevrij, je rijdt minder kilometers enz. Allemaal parameters die invloed hebben op je premie. Je huidige verzekeraar zal je hier waarschijnlijk niet automatisch voor belonen met een goedkopere premie.” zegt Guy Van Antwerpen.

  Het eerste jaar kan je meestal genieten van een promotie die de verzekeraar heeft gebruikt om je binnen te halen. De kans is dus groot dat je het 2de jaar meteen een duurdere premie hebt waardoor het interessant is het jaar erna (het 3de jaar) te gaan vergelijken.” 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer