More

  6 tips die je in de paasvakantie kan doen: voor iedereen die het wandelen beu is

  6 tips die je in de paasvakantie kan doen: voor iedereen die het wandelen beu is

  -

  We hebben er lang naar uitgekeken, maar nu is het eindelijk paasvakantie. Wat is er nog te doen tijdens de ‘paaspauze’? Wij zetten onze zes beste tips even op een rijtje. Zo weet jij deze paasvakantie wat te doen.

  1. Shoppen, shoppen, shoppen

  Aangezien het bijna zomer is, is het dringend tijd voor een nieuwe garderobe. Bij de niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels, moet je wel een afspraak maken. Dat kan online, maar dat lukt meestal ook op het moment zelf. Het goede nieuws is dat je niet meer alleen hoeft te shoppen. Je mag één persoon meenemen uit je huishouden.

  2. Picknicken

  Desondanks de sombere weersvooruitzichten – zo koelt het komende week flink af – kan je nog steeds een picknick met drie vrienden organiseren. Zoek een afdak of wacht even tot de tweede week van de paasvakantie, dan klaart het weer opnieuw op. Zeg nu zelf, wat is er beter na een dagje studeren dan een apéro met je drie beste vrienden? Voorzie lekkere hapjes zoals wraps, fruit, verschillende dips, maar ook een lekker glaasje bier of wijn kan niet ontbreken.

  3. Musea bezoeken

  Wil je graag wat cultuur opsnuiven? Dat kan! De musea zijn nog steeds open, de meeste musea werken wel op afspraak dus reserveer je best eerst online. Je kan alleen gaan of met een paar vrienden. In de paasvakantie openen heel wat musea in en rond Brussel hun deuren gratis voor studenten. De lijst met gratis musea vind je hier.

  4. Lenteschoonmaak

  Het is lente en laat dat nu het ideale moment zijn om orde te scheppen in de chaos. Zo is je kot, huis, kamer… terug overzichtelijk voor de examens die eraan komen. Kijk eens welke spullen en/of kleren je niet meer gebruikt. Die kan je verkopen op tweedehands.be of de app vinted en zo verdien je nog een centje bij.

  5. Padel

  Wil je liever iets sportiefs doen, nu de zomer en dus ook de uitstapjes naar zee eraan komen? Dan is padellen misschien wel iets voor jou. Padellen is een mix van tennis en squash en tegenwoordig weer helemaal in. Je kan een plekje huren op je lokale tennisveld en samen met je vrienden die coronakilo’s er terug afwerken.

  6. Fietsen

  Ben je graag in de natuur, maar ben je die coronawandelingen helemaal beu? Dan is een fietstochtje natuurlijk ook een optie. Het voordeel is natuurlijk dat je sneller gaat en zo veel meer ziet. Zoek een mooie fietsroute. Je kan inspiratie opdoen via fietsroute.org.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer