More

  6 spaartips om de coronacrisis als student door te komen

  Advertentie

  -

  Door de coronacrisis verloren veel studenten hun studentenjob en kregen daar ook geen compensatie voor. Dat maakt het moeilijk om als student nog rond te komen. Deze zes tips helpen je al een beetje op weg.

  1. Thriften

  De eerste en misschien wel de meest voor de hand liggende tip is tweedehands kopen en verkopen. Als je tweedehands koopt bespaar je veel geld op kleding, meubels… van goede kwaliteit. Als je jouw oude kleren en spullen verkoopt, verdien je nog een centje bij. Tweedehands dingen verkopen kan makkelijk met de app ‘Vinted’ -voor kleren- en ‘Tweedehands.be’ -voor spullen zoals meubels, elektronische apparaten enz.-

  2. Too good to go

  Dagelijks wordt er door restaurants tonnen eten weggegooid en dat is zonde. Op de app ‘Too Good To Go’ kan je maaltijden bestellen die anders in de vuilbak zouden belanden. Het voordeel is dat je hier een fikse korting op krijgt. Zo kan je maaltijden kopen die normaal 15 euro kosten, voor maar 3,99 euro. Je hoeft niet te koken, maar hebt toch een goedkope maaltijd en bovendien help je het milieu een handje. Het enige nadeel is dat je niet kan kiezen wat je krijgt, dit kan vervelend zijn als je last hebt van bepaalde allergieën.

  3. Herbruikbare zak

  Je kent het wel: je staat in de winkel, je hebt net afgerekend en dan realiseer je je dat je geen zak bij hebt. Je koopt dan maar een zak van de winkel. Die kosten meestal maar een halve euro, maar als je dit vaak doet begint dat bedrag toch op te lopen. Daarom is het handig om ervoor te zorgen dat je steeds een herbruikbare zak mee hebt. Die kan je tegenwoordig in heel veel winkels vinden en waarschijnlijk heb je er al eentje thuis liggen.

  4. Huismerk

  Vervang producten die je normaal van een merk koopt in de supermarkt eens door witte producten. Producten van het huismerk smaken vaak niet heel anders dan merkproducten, maar ze schelen je toch een hele hoop geld.

  5. Coupons

  Ook iets wat je geld kan besparen, is het gebruiken van coupons. Je hoeft daarvoor helemaal niet elk reclameblad te doorbladeren, op sites als ‘zininmeer.be’ vind je eenvoudig coupons die je kan afprinten en meenemen naar de winkel.

  6. Enquêtes invullen

  Tenslotte kan je nog enquêtes invullen. Dat kan op sites als ‘jouwmening.be’ of ‘isay.be’. Wanneer je een enquête invult, krijg je punten en wanneer je voldoende punten hebt, krijg je in ruil een cadeaubon. Je kan kiezen uit een bon voor ‘Zalando’, ‘Bol.com’, ‘Mediamarkt’ enz.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer