More

  6 dingen die je als student haat aan online les

  Advertentie

  -

  Binnenkort is het een jaar geleden dat online onderwijs een hoge vlucht nam. Sinds de pandemie hebben de meeste studenten amper een voet in de auditoria gezet. Wij sommen 6 dingen op die je haat aan online les.

  “Zet jullie camera op”

  Bij het begin van een nieuw semester hopen we met z’n allen op rustige online lessen. Dat betekent een professor die rustig zijn cursus overloopt zonder van jou veel te verwachten. Toch zijn niet alle docenten zo en moet je camera bij bepaalde lessen wel opstaan. Dáág, comfortabele dag les in pyjama!

  via GIPHY

  Opnieuw en opnieuw

  Wie het geluk heeft om lesopnames te krijgen, valt op hoe lang het duurt om een volledige les te volgen. Terwijl de tijd in de aula – soms – voorbijvloog, lijkt alles nu duizend keer trager te verlopen. Even een moment niet opgelet? Dan herbekijk je dat moeilijke stuk meerdere keren opnieuw. Online les is voor perfectionisten de hel.

  via GIPHY

  Hoe traag kunnen proffen praten? 

  Even meerdere lessen na elkaar kijken? Dan heb je ongetwijfeld de 1,25x, 1,50x, 1,75x of zelfs de 2x-knop gevonden. Luister je ook een heel semester naar de versnelde stem van je professor? Wie dan eens de les op normale snelheid afspeelt, denkt dat de docent een glaasje teveel opheeft. Probeer het zelf eens uit!

  via GIPHY

  Werkcolleges

  Wie heeft de werkcolleges ooit uitgevonden? Zeker studenten aan de universiteit durven eens te vloeken op die verplichte lessen. “Het is te hopen dat hij mij niets vraagt, ik heb de cursus nog niet eens” of “Kan iemand wisselen van groep 4? Ik moet naar de tandarts”, lees je alsmaar vaker in de Facebookgroep. Vervelend, toch?

  via GIPHY

  “Zien jullie dit?”

  Een PowerPoint delen blijkt geen alledaagse klus voor de meeste docenten. Terwijl de ene dagen op voorhand zijn slides deelt, krijg je de andere pas tijdens de les te zien. “Zien jullie dit?”, moet één van de meest gebruikte zinnen uit 2020-2021 zijn.

  via GIPHY

  Thuis achter de schermen

  Al is er ook wel een voordeel aan het online les krijgen. Zo krijg je tegenwoordig een ongeziene blik achter de schermen bij je docent thuis. Woont je docent in een prachtig gedecoreerd herenhuis of lijkt het toch meer op een appartement aan een drukke steenweg? Wanneer de hond, kat of kinderen opduiken, is het plaatje compleet.  

  via GIPHY

  Ouders die binnenkomen

  “Ik heb even les, niet binnenkomen”: het is een zin die de meeste ouders niet lijken te begrijpen. Want plots zijn ze daar met een hapje, drankje of komen ze vers gewassen kleren brengen. Terwijl jij hoopt dat niemand het gezien heeft, vraagt een medestudent via WhatsApp welke koekjes dat nu net zijn. Betrapt!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer