More

  50 concerten in 11 dagen voor de 40e verjaardag van Democrazy

  50 concerten in 11 dagen voor de 40e verjaardag van Democrazy

  -

  Wie ooit al een concert bijwoonde in de Vooruit, café Charlatan of de Minardschouwburg, boekte de tickets hoogstwaarschijnlijk bij Democrazy. De Gentse organisatie, die zichzelf een rondreizende muziekclub noemt, programmeert een brede waaier aan artiesten in de bekendste concertzalen van de stad.

  De muziekclub ontstond in 1981 toen enkele enthousiastelingen het oude jeugdhuis Zwabber nieuw leven inbliezen en zich afscheurden van moederhuis YMCA. Samen met tal van culturele initiatieven geeft Democrazy vorm aan de Gentse muziekscene, en dat nu al 40 jaar lang. Om deze verjaardag te vieren, staat de concertagenda van 30 oktober tot en met 10 november extra vol. Meer dan 50 artiesten zakken af naar naar het Gentste.

  Fans van Compact Disk Dummies, Whispering Sons en Het Zesde Metaal prijzen zich gelukkig, maar ook STIKSTOF, Mauro Pawlowski en Douglas Firs komen langs. Daarnaast kan je enkele Nieuwe Lichting – bands herkennen op de affiche, zoals Kids With Buns en Mooneye. Zelfs een minifestival maakt deel uit van de feestelijke meerdaagse: zaterdagavond 6 november palmen negen acts uit binnen -en buitenland de volledige Vlasmarkt in.

  Een eigen zaal heeft Democrazy niet, dus zijn de concerten verspreid over 10 locaties in Gent. De volledige programmatie vind je terug op hun website.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer