More

  5 workshops in 2021 die je creativiteit zullen ontwikkelen

  Advertentie

  -

  Borrelt het creatieve genie in je? Zoek je naar nieuwe inspiratie of wil je jezelf creatief uitdagen? De komende maanden kan je op tal van workshops terecht met je pen, kwast of je artistieke brein. Ontdek hieronder wat er op het programma staat.

  Creatief Schrijven

  Zin om je hersenen de vrije loop te laten tijdens een inspirerende schrijfdag? Creatief Schrijven organiseert elke laatste zondag van de maand een schrijfdag in een ander museum, in een andere stad. Schrijfdocente Christina Vanderhaege daagt je – tijdens het museumbezoek – uit met kijk- en schrijfopdrachten, met als resultaat een hoop nieuwe gedichten en verhalen. Eind oktober gaat de schrijfdag door in Gent, in musea MSK en S.M.A.K., in november trekken ze naar Het Zotte Kunstkabinet en de Garage in Mechelen.

  Word de nieuwe Picasso

  Op een boogscheut van het Eilandje en het MAS vind je het kunstenaarsatelier en eetcafé Who’s Afraid of Red, Yellow & Blue. Ze organiseren er tal van workshops die je innerlijke kunstenaar naar boven zal halen. Wat denk je van een tekenles rond het werk van de Spaanse kunstenaar Picasso? Zijn soepele lijnvoering, maar ook zijn gezichten met kubistische elementen spreken al jaren tot de verbeelding. Tijdens de workshop krijg je toegang tot kunstboeken over Picasso en tot tekenmateriaal. Bovendien krijg je er persoonlijke begeleiding in kleine groepen en een drankje naar keuze.

  Jongerencentrum De Bak

  Je kan in Jeugdcentrum De Bak in Peer niet alleen terecht voor een frisse pint, maar ook voor concerten en workshops. Zo organiseren ze er geregeld workshops muziek maken, gitaar of grafische vormgeving. Al vind je er ook workshops rond theater of yoga. Binnenkort kan je er terecht voor een andere discipline: handlettering en kalligrafie. Dat is de kunst rond het mooi schrijven van letters. Ze leren je er prachtige letters tekenen om een persoonlijke toets te geven aan brieven, wenskaarten en andere schrijfsels. Je zal iedereen verrassen met je nieuwe talent.

  Kubiek

  Droom je ervan om achter de schermen in een concertzaal te werken? Rep je dan naar jeugdcentrum Kubiek in Eeklo. Je kan er terecht voor workshops rond muziekopname of lichttechniek, maar ook een workshop rond de iconische rode NORD keyboards staat er op het programma. Uiteraard is een muzikale basiskennis aan te raden, maar je moet helemaal geen professionele muzikant zijn om hieraan deel te nemen. Bovendien krijg je er fijne backstageverhalen te horen.

  Dans & theater bij BRONKS

  BRONKS ligt tussen de hippe Brusselse Dansaertwijk en de Vismet. Het theater is een open huis dat naast voorstellingen ook workshops en rondleidingen organiseert in hun hippe theaterhuis. Daarmee mikken ze op een jong publiek

  In de wintervakantie kan je er terecht voor een workshop waar ze jouw creativiteit op de proef zullen stellen. Ze laten je aan de hand van theater en dans kennismaken met begrippen als ‘identiteit’, ‘gender’ en ‘queerness’, met als doel het doorbreken van de traditionele ideeën. Wat is theater? Wat is dans? Zo kan je in plaats van een brief hardop voor te lezen, de boodschap naar een dans vertalen. Of zeg helemaal niets en laat je mimiek en lichaam spreken. Markeer de workshop in je agenda, want het atelier zal vier dagen duren.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer