6 tips om gezonder (en goedkoper) te eten op kot

De student, befaamd om zijn combineren van uitgaan, deadlines en cantussen. Van al dat harde werken, moet er uiteraard ook gegeten worden. Weliswaar niet altijd even gezond. Wij geven je 6 tips om gezonder (en goedkoper) te eten. 

We kunnen er niet onderuit: het kotleven doet je van al dat bier drinken en dürüms eten enkele kilo’s bijkomen. Een gewaarschuwd man (of vrouw) is er twee waard, met onze tips bespaar je geld en gewicht uit.

1Probeer vaker te koken

De meest logische tip: probeer die frieten en afhaalmaaltijden aan de kant te schuiven en werk aan je kookkunsten. Het bespaart je een heel pak geld en doet je meteen gezonder leven. En niet getreurd: koken hoeft niet altijd heel moeilijk te zijn, denk aan een simpele pasta of wat vlees bakken en groenten koken. That’s it!

via GIPHY

2Seizoensproducten

Wie zich dan toch aan koken waagt, kiest ook best voor seizoensproducten. Doordat seizoensgroenten in grote mate beschikbaar zijn, vind je ze steeds aan een lage prijs. Geen idee over welke groenten ‘in seizoen’ zijn? Check even deze website.

3Promoties

Op kot gaan en het bijhorende uitgaan kan je budget er snel doorjagen. Probeer af en toe eens naar de website van je favoriete supermarkt te surfen of vraag een klantenkaart aan, deze biedt je vaak kortingen en deals aan. Iedere euro bespaard, is een pintje meer!

via GIPHY

4Ga shoppen met een volle maag

Naar de supermarkt gaan doe je best met een volle maag. Wie honger heeft, heeft de neiging om meer te kopen dan nodig is. Zeg het nu zelf: die nootjes of chocoladerepen kunnen we missen, niet?

5Ga naar studentenrestaurants

Wie dan toch te moe, te lui of geen keukenprins(es) is, gaat best naar een van de talrijke studentenrestaurants. Hier vind je spotgoedkope en (vaak) gezondere maaltijden.

6Koop voldoende

Nog een laatste tip voor wie (af en toe) uitgaat: probeer steeds wat te eten in huis te hebben. Na een avondje stappen ken je het wel: een hongertje. Bespaar je die frieten of pizza en eet iets op kot. Doorgaans zijn snacks uit de supermarkt goedkoper dan diegene die je in de uitgaansbuurt haalt. Hou het wel veilig, dronken frituren is geen goed idee!

via GIPHY

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in