More

  5 tips om bij warm weer het hoofd koel te houden

  -

  Het wordt de komende dagen snikheet in ons land, zo zal het kwik boven de 35 stijgen in het weekend. Volgens het KMI blijft het nog zeker tot dinsdag erg warm, met temperaturen boven de 30 graden. Met onze tips hou je het hoofd koel.

  Ramen gesloten houden

  Het is belangrijk om op warme dagen je huis te ventileren, maar doe dit op de slimme momenten. Zet alle ramen en deuren enkel open wanneer de temperatuur in huis hoger is dan de buitentemperatuur. Het best ventileer je ’s ochtends vroeg of laat in de avond. De minimumtemperatuur die blijft ook ’s nachts hoog, dus kan je beter die ventilator van zolder halen. Je ventilator plaats je het best in de buurt van een raam, zodat die koelere buitenlucht naar binnen kan zuigen.

  via GIPHY

  Verfrissend douchen

  Op warme dagen kan een koele douche verleidelijk klinken. Ironisch genoeg neem je jouw best niet te koud, je lichaam heeft het dan moeilijker om zichzelf koel te houden. Het best neem je een warm/lauwe douche, hierdoor gaan je bloedvaten openstaan en kan het lichaam zich beter afkoelen.

  via GIPHY

  Drink voldoende

  Op warme dagen verliest je lichaam veel vocht. Hierdoor is het van belang dat je jezelf steeds voldoende hydrateert. Let wel op, dat je water drinkt en geen frisdranken of alcohol. Warme dranken helpen ook om je lichaam af te koelen, koele dranken hebben maar een kort verfrissend effect.

  via GIPHY

  Eet licht en pikant

  Ook door op je eten te letten kan je het hoofd koel houden. Probeer eens een wat pikanter gerecht. Door het zweten verkoelt je lichaam zich extra ook af. Hou je niet van pikant? Eet dan lichte, koude gerechten: denk aan gazpacho of een frisse watermeloen-salade.

  via GIPHY

  Hou het rustig

  Met de warmte temperaturen in het vooruitzicht, hou je het best rustig. Nu je op veel plaatsen een mondmasker moet dragen, kan het moeilijker worden om te ademen. Trek er daarom niet te veel op uit, maar blijf op de warmste uren van de dag binnen. Sporten in de hete temperaturen is ook niet zonder risico.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie