More

  5 podcasts om de blok te overleven

  Advertentie

  -

  Voor wat ontspanning tijdens de blokperiode hoef je niet noodzakelijk het huis uit – dat kan tegenwoordig ook vanuit je luie zetel. Gaan wandelen of gaan lopen is zó 2020! Luister in plaats daarvan eens naar onderstaande podcasts.

  Sommige brengen je in een mum van tijd naar een grappig of bloedstollend universum. Andere introduceren de hot topics van het moment en nog andere kunnen je misschien helpen wanneer je in de problemen zit. Jij kiest!

  De Volksjury

  ©️ Lissa Van Eesbeeck

  Laura en Silke zijn gefascineerd door seriemoordenaars, onopgeloste moorden en verdwijningen, sektes en complexe rechtszaken. In 2017 startten ze een podcast over true crime, waarin de vriendinnen uiteenlopende cases uit de doeken doen op basis van eigen onderzoek. Waar De Volksjury begon als een uit de hand gelopen hobby, zijn de twee vrouwen vandaag uitgegroeid tot een van de grootste namen in de Belgische podcastwereld. Hun trouwe luisteraars vormen ondertussen een echte true crime-community die elke aflevering bespreekt in de discussiegroep van de podcast. De populaire Facebookgroep is trouwens een aanrader voor iedereen die in een rabbit hole van true crime is getuimeld.

  Een aflevering duurt gemiddeld 20 minuten, wat vrij lang is, al zullen de bloedstollende onderwerpen ervoor zorgen dat je heel de tijd gespannen op het puntje van je stoel blijft zitten. Gelukkig weten Silke en Laura de gespannen sfeer af en toe te doorbreken met onschuldige grapjes en onnozel gegiechel. Na het beluisteren van een aantal afleveringen ben je gegarandeerd gecharmeerd en zal je de gastvrouwen als echte vriendinnen beschouwen.

  Waarschuwing: Beluister deze podcast niet wanneer je een rustgevend bad wil nemen, maar wanneer je helemaal alleen thuis bent.

  De Podcast Psycholoog

  ©️ De Podcast Psycholoog

  Even nood aan wat psychologische steun tijdens al dat studeren, dan weet De Podcast Psycholoog wel raad. Alle vragen waar je op school of thuis nooit een antwoord op kreeg, worden nu uitgebreid besproken. Hoe ga je om met stress? Hoe troost je een vriend(in) die in een dipje zit? Waarom heb je altijd stress voor een examen? Hoe stop je met je Instagram dwangmatig te checken? Marissa van der Sluis, de vrouw achter deze podcast, is een gediplomeerd psychologe. Elke aflevering bespreekt ze samen met een speciale gast een psychologisch thema zoals trauma’s, paniek, stress en verslavingen. Verwacht je aan een duidelijke en professionele uitleg met handige tips die makkelijk toe te passen zijn in je eigen leven.

  Puur Hypothetisch

  ©️ Studio Brussel

  Wil je je hersenen even helemaal op nul zetten? Dan is deze podcast helemaal jouw ding. Stel je voor: je moet een geniaal antwoord bedenken op een debiele vraag en alles is Puur Hypothetisch. Zo start de nieuwe podcast van StuBru, waarin Fien Germijns en haar trouwe groep zeveraars elk week exact doen wat ze beloven. Aan het begin van elke aflevering wordt de meest banale vraag in de groep gesmeten. Daarna volgt een spontane discussie, waarin de ene grap op de andere volgt. De onuitputbare creativiteit van de bende, die vaak in gezelschap is van een BV als special guest, werkt aanstekelijk en zorgt voor de meest hilarische uitspraken en dialogen. Als afsluiter wordt telkens het beste idee van de brainstorm verkozen.

  Popspraak

  ©️ Sony Music Benelux

  Ken je Willie Wartaal nog? Jawel, een vierde van de voormalige rapformatie De Jeugd Van Tegenwoordig uit de lage landen. Willies hoogdagen als rapper/popster liggen al een tijdje achter hem, maar dat neemt niet weg dat hij een grote fascinatie behield voor de muziekwereld. Samen met onze eigen Ella Leyers, eveneens bezeten door de wereld van glitter en glamour, presenteert hij sinds kort een gloednieuwe podcast genaamd Popspraak. Hierin duikt het duo elke dag vol enthousiasme in de muziekgeschiedenis.

  Telkens wordt een aan muziek gerelateerde anekdote of een straffe story die specifiek plaatsvond op die dag in het verleden uit de doeken gedaan. De onderwerpen kunnen zo gek niet bedacht worden. Waar komen David Bowies’ verschillende oogkleuren vandaan? Wie stond op nummer 1 in de hitlijsten toen de Tamagotchi een hype was? Wat was de inspiratie achter de gekke kostuums van ABBA? De typisch Hollandse onstuimigheid van Willie in combinatie met de nuchtere humor van Ella zorgen voor een heerlijke cocktail die iedereen zal smaken. Bovendien duurt elke aflevering slechts 5 à 7 minuten. Perfect voor een korte blokpauze dus!

  Poppraat

  © Margit Vantoortelboom

  Eindigen doen we met niets minder dan onze hoogsteigen NXTPOP-podcast Poppraat. Let op voor de eventuele spraakverwarring: Poppraat is immers geen Popspraak! In onze Poppraat krijg je de perfecte mix van muziek, lifestyle en cultuur aangeboden. Auck en Sander, twee studenten muziekmanagement aan de Hogeschool PXL, gaan zo’n 20 minuten lang dieper in op de verschillende hot topics van het moment. Met hun eigen inzichten en kennis weten de twee bovendien de feiten perfect aan te vullen met interessante weetjes. De geschiedenis van bepaalde genres, hypes, controverses of personen… Alles wordt je met de nodige dosis humor duidelijk gemaakt. What in the world is hyperpop? Hoe is het om een vrouw te zijn in de muziekindustrie, en waarom was de Voguecover van Billie Eillish zo’n big deal? Luister en find out!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer