More

  5 gouden studietips om je door je examens te loodsen

  Advertentie

  -

  Ben je een eeuwige uitsteller? Is je bureau altijd een puinhoop? Zijn de vogeltjes buiten interessanter dan je boeken? Als je jezelf hierin herkent, dan zullen deze vijf gouden tips zeker helpen!

  Maak een schema

  Een goede voorbereiding is key. Maak daarom een studieschema. Je plant zelf in hoelang je voor een bepaald vak wil studeren. Je schema kan je gewoon op een blad papier maken, maar je kan ook kiezen voor een studieplanner. Die kan je vinden in een winkel zoals Hema of online op bol.com.

  Neem voldoende pauze

  Gun jezelf ook wat ontspanning. Neem beter wat vaker een korte pauze dan een keer een lange. Doe een korte work-out of maak een wandeling.

  Leg alle stoorzenders weg

  Laat alleen de dingen die je nodig hebt om te studeren op je bureau liggen. Spullen zoals je gsm leiden je alleen maar af. Leg ze ergens weg waar je ze niet kan zien, bijvoorbeeld in een schuif of een andere ruimte. Je zal merken dat het studeren zo veel makkelijker gaat.

  Zoek een studiemethode die voor jou werkt

  Er bestaan veel verschillende studiemethodes, dus is het belangrijk om er eentje te vinden die effectief is. Door de juiste methode te vinden zal het studeren makkelijker verlopen en je motivatie verhogen. Een bekende is de pomodorotechniek waarbij je in blokken van 25 minuten studeert.

  Slaap genoeg

  Genoeg slaap is belangrijk om je te kunnen blijven concentreren. Het leidt ook tot betere resultaten op je examens. Kies voor een goed slaapritme en luister vooral naar je lichaam. Het heeft geen zin om te blijven studeren als je moe bent.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer