4 tips om het hoofd koel te houden tijdens de hittegolf

Het is al weken erg warm in ons land, maar de komende dagen stijgt het kwik naar tropische temperaturen. Tot vrijdag blijven de temperaturen ruim boven de 30 graden. Lees hier onze tips, hoe je de komende dagen het hoofd koel houdt. 

1Ramen gesloten houden

Het is belangrijk om op warme dagen je huis te ventileren, maar doe dit op de slimme momenten. Zet alle ramen en deuren enkel open wanneer de temperatuur in je huis hoger is dan de buitentemperatuur. Het best ventileer je ’s ochtends of laat in de avond. Tot vrijdag daalt de minimumtemperatuur niet onder de 20 graden ’s nachts, dus kan je die ventilator beter van zolder halen. Je ventilator plaats je het best in de buurt van een raam, zodat die koelere buitenlucht naar binnen kan halen.

via GIPHY

2Verfrissend douchen

Op warme dagen kan een koele douche verleidelijk klinken. Ironisch genoeg zet je jouw douche best niet te koud, je lichaam heeft het dan moeilijker om zichzelf koel te houden. Het best neem je een warme douche, hierdoor gaan je bloedvaten openstaan en kan je lichaam zich beter afkoelen.

via GIPHY

3Drink voldoende

Op warme dagen verliest je lichaam veel vocht. Hierdoor is het van belang dat je jezelf steeds voldoende hydrateert. Let wel op, dat je water drinkt en geen frisdranken of alcohol. Warme dranken helpen ook om je lichaam af te koelen, koele dranken hebben maar een kort verfrissend effect.

via GIPHY

4Eet licht en pikant

Ook door op je eten te letten kan je het hoofd koel houden. Probeer eens een wat pikanter gerecht. Door het zweten verkoelt je lichaam zich extra ook af. Hou je niet van pikant? Eet dan lichte, koude gerechten: denk aan gazpacho of een frisse watermeloen-salade.

via GIPHY

Heb je nog tips om deze snikhete dagen te overleven? Laat het hieronder weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in