More

  Rechtbank spreekt uitzendverbod uit voor ‘De Kasteelmoord’ op VTM

  Advertentie

  -

  VTM zal vanavond niet de vierdelige reeks De Kasteelmoord uitzenden. De zender heeft namelijk een uitzendverbod opgelegd gekregen door de rechtbank.

  In De Kasteelmoord brengt VTM een journalistieke hervertelling van de kasteelmoord, dat is het verhaal van de moord op Stijn Saelens, die ondertussen bijna tien jaar geleden plaatsvond. De makers van de reeks reconstrueren niet alleen de feiten, maar werpen ook een blik op het onderzoek en houden de rol van de media tegen het licht. VTM plande de komende weken de vierdelige reeks uit te zenden, maar door een beschikking van de rechtbank, mag VTM de reeks voorlopig niet uitzenden.

  Het uitzendverbod werd vandaag door de rechtbank uitgesproken op basis van een eenzijdig verzoekschrift van de advocaat van Elisabeth Gyselbrecht, dat is de weduwe van Stijn Saelens. “De zender vindt het bijzonder jammer dat de rechter VTM zelfs niet gehoord heeft en dat dit uitzendverbod pas de dag van de uitzending van de eerste aflevering werd uitgesproken. VTM zal de beschikking van de rechtbank uiteraard eerbiedigen en de reeks dus niet uitzenden in afwachting van een uitspraak van de kortgedingrechter”, aldus VTM. De zender benadrukt dat de reeks vorm gegeven werd volgens alle journalistieke normen en deontologie.

  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer