More

  Dit is onze (nieuwe) hoofdverdachte na de vierde aflevering van ‘De Mol’ 2021

  © Play4

  Dit is onze (nieuwe) hoofdverdachte na de vierde aflevering van ‘De Mol’ 2021

  -

  We zijn nog steeds op zoek naar de saboteur in De Mol. De kandidaten bleven deze week nog even langer in München en trokken ook naar de Alpen voor een heleboel bloedstollende opdrachten. Wij keken aandachtig en hebben een nieuwe hoofdverdachte. 

  De groep trok in de vierde aflevering van De Mol naar het legendarische Olympiastadium in München. Daar wachtte hun een al even legendarische voetbalopdracht. De kandidaten splitsten zich in twee groepen: de voetballers en de doelmannen. De voetballers speelden een spel bubbelvoetbal (ja, in kolossale plastic bubbels) en het andere team moest penalty’s stoppen.

  Pas na de wedstrijd van de voetballers (die ze – hoe kan het ook anders – tegen enkele Duitsers speelden), schoten de doelmannen in actie. Afhankelijk van het aantal doelpunten van de Duitsers kregen ze een gelijk aantal penalty’s te verwerken.

  Al konden de keepers wel te weten komen naar welk vak ze moesten springen. Dat deden ze door vragen correct te beantwoorden. Uiteindelijk verliep de opdracht allesbehalve vlot. Zowel de voetballers als de keepers speelden een vreselijke partij. Zo werd er tijdens de match vijfmaal gescoord door de Duitsers, waardoor de keepers vijf penalty’s kregen. Er werd met de opdracht 4.000 euro verloren.

  Herfstbeelden en bingewatchers

  Voor de tweede opdracht trokken de kandidaten naar de Beierse Alpen. Annelotte en Katrien trokken zich terug in een berghut om te bingewatchen. Terwijl kregen de andere kandidaten een sportievere opdracht: zij moesten op bergtocht. Zij konden op hun beurt kiezen voor e-bikes of een wandeltocht. Jasmien, Lennart en Samina gingen te voet op pad, Sven en Philip kozen voor de e-bike.

  Door middel van het VRT-ochtendprogramma Herfstbeelden kon de groep tips doorgeven aan Annelotte en Katrien. Door tips in beeld te doen verschijnen, konden Annelotte en Katrien te weten komen in welke aflevering van een bepaalde serie ze de antwoorden op hun vragen konden vinden.

  Uiteindelijk konden Annelotte en Katrien 1.000 van de 2.000 euro verdienen. De kandidaten kregen de kans om het geld te verdubbelen, door een unieke ervaring te ondergaan. De eerste van de sportievelingen die op de bergtop verschenen, kregen de kans op de nacht aan een 70 meter hoge bergwand door te brengen. De eer was weggelegd voor Sven en Philip. Ondanks een heleboel twijfels bij Sven (en de hulp van een storm waardoor de opdracht vroegtijdig volbracht werd) verdubbelde de winst tot 2.000 euro.

  Pikant avondmaal

  In de derde opdracht konden de kandidaten 5.000 euro verdienen. Om die te verzilveren moesten ze een bom ontmantelen. Al konden slechts twee kandidaten, die op een bomstoel zaten, het geld voor de groep in de wacht slepen. Al hadden zij ook de keuze om voor pasvragen te kiezen. Om te weten te komen wie er op een bomstoel zat, kregen de kandidaten verschillende gerechten en dranken voorgeschoteld. Enkel de twee kandidaten die op een bomstoel zaten, kregen een normaal avondmaal. De andere kregen een pikant stoofpotje, schnaps in plaats van water en een appelstrudel met wormenpasta.

  Uiteindelijk kon de groep de juiste personen van tafel sturen. Annelotte en Sven zaten op de bomstoelen en waren zo de enigen die de bom konden ontmantelen. Al aarzelden ze geen seconde en kozen ze meteen voor pasvragen. Uiteindelijk konden ze twee munten verdelen: een met vijf pasvragen en een met één pasvraag. Annelotte bemachtigde dankzij onderhandelingen met Sven vijf pasvragen. Sven moest het met één pasvraag stellen.

  De afvaller

  Tijdens de eliminaties moest opnieuw één kandidaat het spel verlaten. Ditmaal wist Katrien het minst over de saboteur. Het avontuur eindigde voor haar na vier afleveringen.

  Lennart

  © Play4

  Na een onopvallende start in de eerste paar afleveringen, loopt Lennart stilaan vaker in de kijker. Tijdens de eerste opdracht speelde hij barslecht, nochtans kunnen hij en Sven niet zwijgen over voetbal. Zo werd Lennart enorm vaak omvergelopen, terwijl andere kandidaten, zoals de veel zwakkere Jasmien quasi steeds stand hielden. Lennart lijkt ook geen enkel doelpunt te hebben gescoord.

  Tijdens de tweede opdracht zat Lennart dan weer bij het team dat geen tips kon doorspelen aan Annelotte en Katrien. Zowel bij de eerste webcam, als bij de tweede webcam kregen ze het niet voor mekaar om de tips mee te geven.

  In de derde opdracht werd Lennart snel weggestuurd, doordat hij bij het pikante eten door de mand viel. Als saboteur is het uiteraard van belang om steeds controle op het spel uit te oefenen. Ook kan je jezelf als Mol voorbereiden op het pikante eten. Het doet ons twijfelen of Lennart wel echt de saboteur is. Al kan het natuurlijk ook om een gefaalde tactiek gaan. We houden hem in de gaten.

  Sven

  © Play4

  Is Sven de Mol? Het zou zomaar eens kunnen. Hij staat al sinds de eerste aflevering op ons lijstje met hoofdverdachten. Ook deze week maakt hij zich opnieuw verdacht. Tijdens de eerste opdracht weet Sven meerdere doelpunten te maken, maar laat hij de Duitsers op hun beurt ook meermaals scoren. Door die doelpunten kregen de keepers enkele penalty’s te verwerken.

  Tijdens de tweede opdracht lijkt Sven zijn best te doen voor de webcam, zo danste hij duidelijk de vogeltjesdans. Al zou hij zonder het aandringen van Philip slechts eenmaal in beeld geweest zijn. Toevallig zagen Annelotte en Katrien zijn eerste poging dan ook niet. Ook tijdens het fietsen met de e-bike haast Sven zich, waardoor hij aan de bergwand mag slapen. Hij zwijgt op de bergwand ook geen minuut over hoe hard hij zijn ‘unieke ervaring’ haat. Mocht de storm niet opgedoken zijn, had hij dan de nacht wel uitgezeten? En waarom klom hij zonder aarzelen op de rots voor de webcam, wanneer hij angstig is op een bergwand?

  Ook tijdens de derde opdracht doet Sven iets verdacht. Zo kiest hij resoluut voor de stoel centraal in het midden. Net die stoel was een bomstoel. Zo blijft hij ook tot het einde met Annelotte zitten en kiezen ze samen voor de pasvragen. Wist Sven meer?

  Annelotte

  © Play4

  Ze stond wekenlang als hoofdverdachte op ons lijstje. Al zakt ze deze week enkele plaatsen. Bij het voetballen weet Annelotte enkele ballen tegen te houden. Scoren doet ze niet, maar ze speelt ook geen slechte partij.

  Ook in de tweede opdracht gedraagt ze zich meer en meer als kandidaat. Zo zag ze als eerste de tips op het andere scherm. Al leek ze het scherm wel eerder te hebben opgemerkt, maar zegt ze er niets over tegen Katrien. Al pleit het wel in haar voordeel dat ze de ‘S’ op het spandoek van Jasmien kon lezen. Dat leidde uiteindelijk naar een correct antwoord op de vraag over Spongebob. Ook de tip op de buik van Philip weet ze te ontcijferen. Niet bepaald slim gedrag voor een saboteur.

  In de derde opdracht kiest Annelotte zonder aarzelen voor een pasvraag. Dat betekent dat er opnieuw geld verloren gaat. Een mollenstreek of een ijverige kandidate? Wij denken aan het laatste, al zit ze wel steeds op de meest belangrijke plaatsen. Het zijn net die cruciale plekken die voor een saboteur van belang kunnen zijn.

  Philip

  © Play4

  Na een klungelig parcours afgelopen week, liet Philip zich deze week van een betere kant zien. Tijdens de eerste opdracht kan hij geen bal uit doel halen, desondanks het feit dat hij in het juiste vak stond. Al leken de Duitsers ook wel erg hard op doel te trappen. Wel wist hij tweemaal het correcte antwoord op de vragen, maar door Samina wisselde hij last-minute nog naar een verkeerd antwoord.

  Tijdens de tweede opdracht kwam Philip niet vaak aan bod. Zijn tip, die hij op zijn buik had geschreven, kwam duidelijk in beeld en ook tijdens het slapen op de bergwand, lijkt hij resoluut voor het geld te kiezen. Zo probeert hij Sven de hele tijd te overtuigen om te blijven. In de derde opdracht wordt Philip snel van tafel gestuurd.

  Jasmien

  © Play4

  We weten niet wat we van Jasmien moeten denken. De advocate staat al een aantal weken op onze watchlist en ook deze week blijft ze onze aandacht trekken. Zo laat ze in de eerste opdracht een bal in het doel schieten, terwijl ze deze perfect had kunnen wegtrappen. Al was meteen duidelijk dat ze geen schitterend voetbaltalent is.

  Verder liep ze weinig in de kijker. Al was ze wel deel van het team dat geen tips kon doorgeven, maar tijdens de derde opdracht speelde ze geen noemenswaardige rol. Jasmien is – wat ons betreft – niet de saboteur.

  Samina

  © Play4

  Het is de eerste maal dat Samina op onze radar opduikt. In de eerste proef geeft ze alleen maar verkeerde antwoorden, waardoor iedereen naar het verkeerde vak springt. Ook wisselt ze last-minute het correcte antwoord van Philip voor een fout antwoord. Mollengedrag of betweterigheid? We geven haar voorlopig nog het voordeel van de twijfel.

  Ook in de tweede proef legt ze geen foutloos parcours af. Zo zorgt ze er – al dan niet per ongeluk voor – dat zowel Lennart, als Jasmien niet op het correcte moment in beeld verschijnen. Hierdoor konden ze geen tip aan Annelotte en Katrien geven.

  Is Samina de Mol? We denken van niet. In de derde opdracht zegt ze meteen dat haar eten pikant is. Dat lijkt ons geen slimme zet voor een saboteur, want zo verloor ze meteen de controle over het spel.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer