More

  © VTM

  19 nieuwe programma’s voor VTM en VTM 2: ontdek de najaarsplannen

  -

  Vanaf eind augustus krijgen we er een heleboel nieuwe VTM-zenders bij. Dan gaan VTM 2, VTM 3 en VTM 4 van start. Ze stelden zopas hun najaarsprogrammatie voor.

  Er staat heel wat te gebeuren bij VTM. Eerder kondigden ze de start aan van VTM 2 (Vlaamse en internationale reality), VTM 3 (filmzender) en VTM 4 (actie en classics). VTM blijft de familiezender bij uitstek. Dit najaar pakken ze bij VTM en VTM 2 uit met maar liefst 19 nieuwe lokale programma’s. Maarten Janssen, channel manager VTM: “VTM gaat voor een ambitieus najaar. We brengen een mix van verrassende nieuwkomers, vertrouwde sterkhouders en must see-tv.”

  Een hele opgave wetende dat de coronacrisis roet in het eten gooide. “De drive en het enthousiasme bij de productiehuizen en onze gezichten hebben ervoor gezorgd dat we er, ondanks deze coronatijden, toch in geslaagd zijn om de kijker met zoveel nieuwe titels te verrassen”, licht Davy Parmentier, creatief directeur VTM verder toe. 

  Dit staat er op het programma bij VTM

  Vanaf maandag 24/08 komt VTM met een last-minute zomerquiz: ‘De Positivo’s. Dat doen ze met een opvallende presentator: Jelle Cleymans. Hij ontvangt elke weekdag drie bekende panelleden die op zoek gaan naar het beste nieuws van de dag. Axel Daeseleire is vanaf maandag 31/8 terug te zien op het scherm met ‘Axel Gaat Binnen’. Hij verblijft 5 dagen en 4 nachten op plaatsen waar je normaal niet kan verblijven. Zoals een brandwondencentrum of een forensisch psychiatrisch centrum.

  Telefacts keert dit najaar iedere dinsdag terug naar de essentie: onthullende journalistiek. In ‘Telefacts NU’ gaan ze op zoek naar wat er leeft in Vlaanderen en in de wereld. De presentatie is in handen van Freek Braeckman. Op woensdag is er de bestaande ‘Telefacts’, waarin Birgit Van Mol buitenlandse reportages met een bijzondere blik op de wereld brengt.

  Julie Van den Steen, Sean Dhondt, Laura Tesoro, Niels Albert en Bart Kaëll op zoek naar een ‘echte job’ / © VTM

  Op woensdag gaan Julie Van den Steen, Sean Dhondt, Laura Tesoro, Niels Albert en Bart Kaëll op zoek naar een ‘echte job’. Ze draaien drie weken lang intensief mee op een afdeling van het UZ Gent: van geriatrie en orthopedie tot materniteit. Ze leven en werken mee op het ritme van verpleegkundigen.

  In ‘Snackmasters’ worden bekende chefs uitgedaagd om Vlaanderens populairste snacks exact na te maken. Telkens nemen 2 bekende chefs het tegen elkaar op (vanaf dinsdag 15/9). ‘Veel Tamtam‘ (vanaf woensdag 2/9) is een panelquiz met Jonas Van Geel en draait over de manier waarop we communiceren. Snapt de jeugd nog waarom ze in Sint-Truiden Tattepoem tegen appeltaart zeggen? Zijn de babyboomers nog mee met hoe de millennials met elkaar chatten? Elke dag komen er nieuwe woorden en afkortingen bij en de bekendmaking van de nieuwste lading emoji’s is altijd wereldnieuws. Daar gaat Jonas naar op zoek.

  © VTM

  Na ‘The Voice Kids’ krijgen we op vrijdagavond het langverwachte ‘The Masked Singer’ te zien. Daarin zitten acht bekende mensen verstopt onder maskers en moet het publiek en speurders Jens Dendoncker, Julie Van den Steen en Karen Damen raden wie onder de maskers zingt. De show start op 18 september.

  Ook voetbal krijgen we vanaf 5 september opnieuw. Zo zal Stef Wauters de gastheer worden voor de wedstrijden van de Rode Duivels in de Nations League. Hij krijgt daarbij in de studio het gezelschap van analisten als Marc Degryse, Jan Mulder en Gilles De Bilde.

  Een heleboel programma’s keren ook terug: ‘Boer zkt Vrouw: Home Sweet Home’, ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’, ‘Alloo bij de Wegpolitie’, ‘Code van Coppens’, ‘De Zones van Van As’, ‘De Mug’, ‘Helden van Hier’, ‘The Voice Senior’ en ‘Wat Een Jaar!’

  Later dit jaar

  Later dit najaar komt er ook een nieuwe telenovelle. In ‘Lisa’ gaan halfzussen Lisa (Tinne Oltmans) en Katja (Anouck Luyten) aan de slag in een marketingbureau, waar ze met grote ogen kijken naar de bruisende reclamewereld vol creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards. Maar één collega springt bijzonder in het oog: Jonas (Oscar Willems). Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld – inclusief Jonas – verbazen met haar talent? De nieuwe telenovelle Lisa gaat over de zoektocht van een verlegen meisje naar liefde en geluk. 

  © VTM

  Jonas Van Geel, Nathalie Meskens, Ruth Beeckmans en Guga Baúl maken dit najaar een programma samen. Daarin vatten ze de voorbije zeven dagen samen in 30 minuten. Ze fileren, parodiëren en corrigeren alles wat er de afgelopen week toe deed en hopen op beterschap voor de week die volgt.

  Verder kunnen we nog datingshow ‘Cupido Ofzo’ verwachten. Daarin gaan Ruth Beeckmans en Karen Damen op zoek naar de ware liefde voor mensen met een beperking. In ‘Da’s Liefde’ gaat Jens Dendoncker op basis van experimenten na wat liefde is. Jens toetst wetenschappelijke studies over de heerlijke, maar soms ook pijnlijke liefde aan de praktijk. Ook Dina Tersago en Andy Peelman gaat dit najaar aan de slag. Zo testen ze urban myths uit in het nieuwe ‘Ze Zeggen Dat.

  Dit staat er op het programma bij VTM 2

  VTM 2 wordt dit najaar de plek voor reality van eigen bodem. Zo werpen we in ‘Jonge Wolven’ een blik bij jongeren die het gemaakt hebben en meer verdienen dan beide ouders samen. ‘Lady Truckers’ duikt in de wereld van vrouwelijke truckchauffeurs. In ‘Vanity Plates’ (later dit najaar) worden de verhalen verteld van de personen achter bijzondere, gepersonaliseerde nummerplaat.

  In ‘Latem Leven’ (later dit najaar) wordt het leven in het pittoreske Sint-Martens-Latem gevolgd. Gaande van Valerie De Booser, tabakshandelaar Patrick Goossens, schrijver Oscar van den Boogaard, schoenenontwerpster Virginie Morobé en ex-voetballer en ondernemer David Damman en de kleurrijke Boxy-broers. Ook de Vlaamse versie van ‘Ik Vertrek’ (later dit najaar) maakt zijn intrede op VTM 2.

  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie