More

  14.000 festivalgangers voor vijfde editie van Cirque Magique: beleving, verbondenheid en muziek

  Advertentie

  -

  De derde en tevens laatste festivaldag op Cirque Magique was een groot succes! De  festivalbezoekers maakten er samen een memorabele dag van. Samen genoten ze van de sets van Boris Brejcha, Monika Kruse, Booka Shade (live), Marco Faraone en nog veel meer. Over het hele weekend gooiden maar liefst 14.000 festivalgangers alle remmen los in het West-Vlaamse Ledegem!

  Kampeerders konden gisteren deelnemen aan een yoga-sessie om de dag helemaal zen te starten. Nadien werden ze verwend met een opbouwende set van vi.be-winnaar Phozart. Om 12 uur startte officieel de laatste festivaldag van Cirque Magique en stroomden festivalbezoekers uit binnen- en buitenland massaal toe.

  Verspreid over drie dagen werden de aanwezigen verwend met de leukste animaties, zoals clowns, vuurspuwers en acrobaten die voor de vijfde verjaardag van Cirque Magique compleet nieuwe acts hadden voorbereid. Er was zelfs een cinema op het festivalterrein van La Bête Rousse, dé must-visit voor alle cinefielen. Daarnaast waren er pré-party’s, afterparty’s, yoga-sessie, de iconische “zweefmolen”, verschillende shops en foodtrucks én uiteraard de beste elektronische muziek van het moment. Want dat is waar Cirque Magique in de kern helemaal om draait: beleving, verbondenheid en muziek.

  © Leyle Hesna
  © Steven Elias

  Op muzikaal vlak stonden zondag op de Circodrome stage Thang, Nadiem Shah die een tribute set aan Cassius bracht, Goldfox, Booka Shade (live), Ed & Kim en Dr. Lektroluv. Het was de plek bij uitstek voor de oldskool electro liefhebbers.

  Gisteren stond op de Centropolis de beste house en techno artiesten van het moment: Adrian, Maxim Lany, Raw District, Marco Faraone, Boris Brejcha en Monika Kruse. Het was voornamelijk uitkijken naar de Duitse top producer Boris Brejcha, die met zijn kenmerkende ‘High-Tech minimal’ stijl wereldberoemd werd. De man met het masker zakte deze zomer slechts twee keer af naar België, voor Tomorrowland en Cirque Magique. Het was gisterenavond dan ook de uitgelezen kans om zijn draai skills eens van dichtbij te mogen aanschouwen.

  © Leyle Hesna
  © Leyle Hesna

  Omstreeks 23u30 sloten de Toilet stage en de Circodrome zodat alle bezoekers de avond samen konden afsluiten aan de inmiddels volgelopen Centropolis. Gangmaker van dienst was niemand minder dan de labelbazin van ‘Terminal M’, Monika Kruse. Zij had de eer om voor het derde jaar op rij het festival te sluiten. Klokslag middernacht was de driedaagse gekte voorbij en keerden de dagbezoekers huiswaarts. Kampeerders konden nog terecht op de afterparty, die verzorgd werd door niemand minder dan Massaar.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer