More

  13 langverwachte nieuwe albums waar we in 2021 naar uitkijken

  13 langverwachte nieuwe albums waar we in 2021 naar uitkijken

  -

  Te midden van een pandemie nieuwe muziek uitbrengen, lijkt niet heel evident. Al zouden er de komende maanden toch verschillende nieuwe albums en enkele langverwachte comeback volgen. Wij overlopen de nieuwe albums uit binnen- en buitenland die we in 2021 mogen verwachten.

  (Door Steven Elias en Anne de Nijs)

  Adele

  Het is vijf jaar geleden dat we muzikaal nog iets van Adele hoorden. Haar derde album 25 was niet weg te slaan uit de hitlijsten, maar sindsdien bleef het stil. De opvolger van haar succesvolle album stond al gepland voor september 2020, maar werd door de pandemie uitgesteld. Eind oktober 2020 was ze voor het eerst in 4 jaar te zien op de televisie in het Amerikaanse Saturday Night Live, in tegenstelling tot wat fans verwacht hadden, stelde ze daar geen nieuwe muziek voor.

  Al bracht talkshowhost, comedian en goede vriend van Adele, Alan Carr, enkele weken geleden goed nieuws. Hij vertelde aan het Britse Grazia UK dat Adele in februari met nieuwe muziek zou komen. Binnen enkele weken zou het dus zover kunnen zijn. Hello again, Adele?

  Drake

  Certified Lover Boy wordt het zesde album van de Canadese Drake. Oorspronkelijk mochten we het album in januari 2021 verwachten, maar dat werd voor onbepaalde duur uitgesteld. Een nieuwe datum is dus voorlopig nog niet bekend. Drake werkt al een paar jaar aan de nieuwe plaat. Zijn vorige album Scorpion dateert van 2018.

  Lana Del Rey

  Op 19 maart mogen we het zevende album Chemtrails over the Country Club van Lana Del Rey verwachten. De Amerikaanse bracht in de zomer van 2019 haar zesde plaat Norman Fucking Rockwell! uit en nog geen twee jaar later is ze alweer terug met een gloednieuw album. De titeltrack van het nieuwe album werd enkele weken geleden uitgebracht.

  Lorde

  Melodrama, het tweede album de Nieuw-Zeelandse Lorde dateert van 2017. De popster bekend van hits Green Light en Royals werkt al een tijdje aan een nieuw album. Ze werkt op het album opnieuw samen met Jack Antonoff, net zoals op haar vorige plaat. Dit jaar mogen we ook een boek verwachten van Lorde, die een reis naar Antartica in januari 2019 zal documenteren.

  Rosalía

  Plots was ze daar de Spaanse Rosalía. Je kon ze onder andere al op Rock Werchter zien en ze werkte al samen met Billie Eilish en Travis Scott. De Spaanse draait dan ook op het hoogste niveau van de internationale pop mee, al moet ze hier nog haar echte doorbraak kennen. Haar derde album, met de werktitel R3, zou dit jaar nog verschijnen. 

  Rihanna

  Anti, bekend van single Work verscheen in 2016 en sindsdien bleef het erg stil rond Rihanna. Eind maart 2020 was de Barbadaanse te horen op song Believe It van de Canadese PartyNextDoor. Sindsdien is het wachten op een nieuw album, al moest dat eigenlijk al in 2019 verschijnen. Het album ligt dus al een tijdje op het schap en rekening houdend met de lange stilte, mogen we zeker wel een knaller van een album verwachten. Al wijst er voorlopig niets op dat ze het nieuwe album in 2021 zal uitbrengen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie