More

  11 dingen die je mist aan een avondje uitgaan in de Overpoort in Gent

  Advertentie

  -

  Het mag dan wel al meer dan een jaar oorverdovend stil zijn in de Overpoort, we mogen dankzij de vaccinaties toch stilletjes hopen op een opening in september of oktober. In afwachting sommen we 11 dingen op die je mist aan een avondje uitgaan in de Gentse Overpoort – beter bekend als de Toverpoort voor sommigen.

  Indrinken? Overpoort Bowl!

  Waar anders dan in de Overpoort Bowl moet je zijn om een pre-drink te houden? Wel ja, op kot of in een van de honderden cafés die Gent telt. Al kan niks op tegen een halve liter vers gerstenat, samen met een spelletje pool of bowling in de Overpoort Bowl.

  via GIPHY

  De mensenmassa

  Wie Overpoort zegt, zegt ook drukte. Eens je de straat binnenkomt, klamp je jezelf maar beter vast aan je vrienden. Even niet opgelet en je bent je vrienden kwijt in de mensenzee. Zeker in het gedeelte tussen Cuba Libre en Coulissen is het steeds op de koppen lopen. Agorafobie is niet bepaald een handige eigenschap in de Overpoort.

  via GIPHY

  Even grooven in Point Final of fancy doen bij Coulissen of The Place?

  Het eeuwige dilemma! De ene gaat liever dansen tussen de fils à papa Rechtenboys in de Coulissen, terwijl de andere zich toch liever tussen de bezwete lijven in Cuba Libre begeeft. Of gaan jullie toch nog een promo meepikken in Delta om daarna in Point Final of Porter House te eindigen? Voor ieder wat wils in de Overpoort.

  via GIPHY

  Tequila time!

  Wat is de Overpoort zonder die gekke, geïmproviseerde momenten? Een citroentje, zout en een shotje tequila! Kan je dat überhaupt lekker vinden? Toch is er altijd een vriend(in) die voor iedereen tequila haalt. Even de pijn doorbijten en je kan er weer tegenaan!

  via GIPHY

  De overstroomde toiletten

  Een toiletbezoek in de Overpoort is nooit aangenaam. De boys kennen deze wel: ellenlange wachtrijen en overstroomde toiletten. Wie verzint het steeds om allerlei afval in de urinoir te gooien? Nu maar hopen dat het niet op je schoenen stroomt.

  via GIPHY

  De walm van opgedroogde drank en kots

  Eerlijk is eerlijk. De Overpoort ruikt nooit lekker. De walm van opgedroogde, kleverige drank en braaksel verwelkomt je in ieder café. Gelukkig ben je de geur na een paar minuten gewoon. Of moet jij toch eerst enkele braakneigingen verwerken?

  via GIPHY

  Een jas mee? De hel!

  Wie in de winter uitgaat in de Overpoort kent het probleem. Wat doe je in godsnaam met je jas? Zonder is het te koud voor je tocht naar huis, maar met zweet je jezelf te pletter in de clubs. Dan toch maar een kapstok of een barkruk zoeken? Dan ben je maar beter een expert in het torens bouwen van de jassen van je vrienden en vriendinnen. Eentje gevallen? Oeps, met die biervlekken kan je morgen niet naar de les. Dat is een goed excuus.

  via GIPHY

  Hamburgertje bij Ertan

  Een hamburger eten bij Ertan, daar kan niets tegenop. De heerlijke burgers, knapperige broodjes, verse uien en een kwak (curry)ketchup. Al sinds mensenheugenis is Ertan aanwezig in de Overpoort. Let bij een volgend bezoek trouwens eens op de voetbalsjaals aan de muur. Ertan! Go Galatasaray!

  via GIPHY

  1 euro pizza = heaven of toch een Julientje?

  Zin in wat stevigere kost? Een pizzastuk aan 1 euro vult steevast je arme studentenmaag of laat je jezelf toch opnieuw verleiden tot een Julientje of een Romboutje? De Gouden Saté ziet je doordeweeks bijna vaker dan je professoren? Dan heb je een probleem! Of toch een Dürüm? Jammie, we krijgen al honger!

  via GIPHY

  Die vriend(in) die steeds sigaretten gaat halen

  Iedereen heeft wel een vriend of vriendin die niet in de Overpoort kan staan zonder een sigaret te roken. Als hij of zij er geen bij heeft, dan volgt een verplicht bezoek aan de nachtwinkel of misschien even schooien. Dat werkt ook. Probeer je hem of haar al jaren van die verslaving af te krijgen? Dan is een avondje Overpoort niet de beste therapie.

  via GIPHY

  Avond afsluiten? ’t Kofschip, Père Total of Pi-nuts.

  De avond is nog jong, ook al is het al 5 uur ’s nachts. Op dat uur kan je gelukkig steevast terecht in ’t Kofschip, Père Total of Pi-nuts voor een laatste dans. Ik ben Mega-Mindy, de Samsonrock en K3? Gelukkig ken je nog steeds het hele Studio 100-reportoire vanbuiten.

  via GIPHY

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer