More

  10x McDonald’s (McDo) menu items die dringend naar België moeten komen

  Advertentie

  -

  Ga je binnenkort op reis en lust je weleens een burger van McDonald’s? Dan kan je in het buitenland weleens verrast worden door knotsgekke of vernieuwende combinaties. Wij overlopen de meest opvallende menu items uit onze nabije buurlanden.

  Grand McExtreme de McDonald’s® Bacon Doble in Spanje

  © McDonald’s

  Deze burger kan je enkel in de Spaanse McDonald’s krijgen, maar deze kanjer is een waar festijn voor vleesliefhebbers. Je krijgt een dubbele portie 100% Spaans rundvlees, vergezeld van kaas, bacon en spicy witte ui. Het geheim van deze burger? Dat is de baconsaus.

  McDonald’s® Grand McExtreme Nacho’s in Spanje

  Ook voor deze lekkernij moet je een reis naar Spanje boeken. Had je ooit gedacht om nachos te vinden op een burger? Bij McDonald’s kan het nu wel. De combinatie klinkt alvast heerlijk: nacho’s, tomaat, uit, cheddar en kaassaus. Een waar Tex Mex-feest!

  Le P’tit Fondu in Frankrijk

  In Frankrijk kan je een echte skiburger proeven. Wat dacht je van de P’tit Fondu met gesmolten Emmentaler, gesmolten raclettesaus, krokante uitjes en een klassieke patty? Bovendien is deze burger spotgoedkoop.

  Le Croque McDo™ in Frankrijk

  © McDonald’s

  Een croque monsieur bij McDonald’s? In Frankrijk kan het! Al maken ze er bij McDo hun eigen versie van. Zo maken ze gebruik van een omgedraaid en getoast burgerbroodje en kiezen ze voor twee sneetjes emmentaler en een sneetje ham in de croque. Echt lekker ziet het er niet uit, maar misschien smaakt het wel beter dan we denken. Heeft iemand deze ooit al geproefd?

  Groentesoep in Portugal

  Als je dacht dat Belgie een soepland was, dan ben je mis, want ook in Portugal zijn ze gek van soepjes. McDonald’s speelt hierop in en plaatste niet enkel burgers, maar ook verschillende kommen soep op het menu. Wat dacht je van een kom samengesteld uit kikkererwten, uien, wortelen, koriander, knoflook en spinazie? Of een klassieke erwten- of groentesoep?

  McRib® in Nederland

  Als McDonald’s-liefhebber hoorde je zeker en vast al eens wat over de McRib. In België was de burger nog nooit te bestellen, maar wie af en toe eens in Duitsland komt, kan de burger daar proeven. Wat mag je verwachten? Een kruidige burger uit varkensvlees, die gedrenkt is in een stevige saus. Enkele sneetjes witte uit en augurk maken deze burger compleet.

  Appelflap in Duitsland en Nederland


  De McFlurry® ken je al wel, maar wist je ook dat McDonalds ook appelflapjes maakt? Zowel in Duitsland, als in Nederland kan je het nagerecht proeven. In Nederland krijg je 8 kleine stukjes, terwijl ze in Duitsland voor een grotere (warme) appelflap gaan.

  McKroket in Nederland

  Wat is er Nederlandser dan een kroket? McDonald’s heeft er dan ook een eigen versie van gemaakt. Ze creëerden daarvoor een speciaal burgervormig kroketje, die ze op een zacht broodje leggen. Afgemaakt met oude graan mosterd, ziet het er best lekker uit.

  Parmigiano Reggiano-snack in Italië

  © McDonald’s

  La bella vita in Italië! Want hou je vast, daar kan je een reepje Parmigiano Reggiano DOP bestellen bij McDonald’s. De snack komt in ene handige eenpersoonsverpakking en is perfect voor als je in een kazige bui bent.

  Panzerotti in Italië

  © McDonald’s

  Zin in een stukje pizza? Dan kan je ook eens de heerlijke panzerotti proberen bij McDonald’s Italië. Een panzerotti kan je vergelijken met een mini-variant op de pizza calzone. Binnenin het krokante deeg vind je een hart van tomaat en mozarella.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer