More

  © InnerSloth

  10 tips voor beginners of saboteurs in ‘Among Us’

  -

  Ben je van plan om ‘Among Us’ te spelen en heb je nood aan enkele beginnerstips of wil je nog beter worden in het saboteur zijn? Wij sommen de beste tips en tricks op.

  De premisse in ‘Among Us’ is simpel: tien astronauten gaan op zoek naar een saboteur, terwijl ze tal van simpele taken moeten uitvoeren. Als de crewmates alle taken hebben uitgevoerd of alle saboteurs ontmaskerd werden, dan winnen ze. De saboteurs – één tot drie per spel – winnen wanneer ze in de meerderheid zijn.

  Tips voor beginners

  Hou de whereabouts van anderen in gedachten

  ‘Among Us’ draait om het zo snel mogelijk ontmaskeren van de de saboteur(s). Het is daarom handig om in gedachte te houden wie er samen met jou een bepaalde richting uitging en wie er een ruimte binnenging. Wanneer je even later één van die twee dood terugvindt, kan je de tip doorspelen aan de groep. Rechts bovenaan in beeld vind je trouwens ook een kaart met de namen van de verschillende kamers. De eerste vraag na het rapporteren van een lijk is al te vaak: ‘Where?’

  Memoriseer de kaart, zodat je weet waar een moord zich afspeelde / © InnerSloth

  Taken! Taken! Taken!

  Het klinkt logisch, maar voer je taken uit! Vanaf het begin speuren naar wie de saboteur is, door ze te achtervolgen draait vaak op het omgekeerde uit: oftewel word je zelf vermoord, ofwel volg je een onschuldige crewmate die je handelingen erg verdacht zal vinden. Eens je al je taken heb uitgevoerd, heb je tijd zat om te speuren naar andere verdachten.

  Loop voor je leven

  In het spel wordt de groep soms opgeschrikt door noodgevallen zoals een reactor meltdown of de afsluiting van de zuurstoftoevoer. Als het noodgeval niet binnen de opgegeven tijd wordt opgelost, winnen de saboteurs. Ook zullen de andere groepsleden het verdacht vinden, wanneer je niet richting het noodgeval loopt of lang treuzelt.

  Check de camera’s

  In de security kan je de camera’s van je map bekijken om zo de saboteur te ontmaskeren. Zie je bijvoorbeeld een saboteur opduiken uit een luchtrooster: loop dan naar de noodknop om het aan de groep te melden.

  De camera’s bieden een zicht op de gangen / © InnerSloth

  Check voor valse taken

  De saboteur heeft in tegenstelling tot de andere groepsleden geen echte taken. Hij of zij moet zijn taken faken, door aan de taak te staan en daar even te wachten. Je zal dan ook geen verhoging in het aantal opgeloste taken zien, dat kan je links bovenaan op het scherm in de gaten houden. Er zijn ook enkel taken die visueel plaatsvinden. Zo zie je in de medische kamer wanneer iemand een scan laat maken. Een saboteur kan dat namelijk niet. Ook het leegmaken van de afvalcontainer zie je visueel gebeuren.

  Tips voor saboteurs

  Saboteren maar!

  Via de kaart kan je allerlei zaken saboteren. Dat gaat van het sluiten van de deuren van een kamer tot het afsluiten van de zuurstoftoevoer. Het saboteren zorgt ervoor dat de crewmates het druk hebben met het oplossen van de sabotages en zo niet aan hun taken kunnen werken. Je kan ook bijvoorbeeld het licht doven, waardoor de andere astronauten amper iets zullen zien. Van dat moment kan je profiteren om iemand onopgemerkt te doden of sluit de deuren van een kamer, zodat niemand je tijdens het moorden kan opmerken, waarna je langs de ventilatieroosters kunt verdwijnen.

  Verdwijnen

  Een saboteur kan in ‘Among Us’ gebruik maken van de ventilatieroosters om van een crime scene te verdwijnen. Je kan hier handig gebruik van maken wanneer je verwacht dat anderen de ruimte weldra zullen betreden. Je moet namelijk even wachten voor je een nieuwe moord kan plegen en getuigen kan je daardoor niet meteen vermoorden. Vlucht daarom via de ventilatieroosters, maar check wel even de uitgang voor je eruit springt. Je wilt namelijk niet dat anderen je opmerken.

  Wees slim met je valse taken

  Zoals hiervoor beschreven, kan een saboteur geen taken uitvoeren. Daarom blijf je best ook ver weg van de visuele taken, zoals het leegmaken van het afval. Getrainde spelers weten in dat geval meteen dat je een saboteur bent. Het beste is om zich bijvoorbeeld bezig te houden met elektriciteitstaken en besluitvaardig naar de volgende (deel)taak te lopen. Na enkele keren spelen, weet je hoelang een bepaalde taak ongeveer duurt en welke elkaar opvolgen. Hou ook de balk linksboven in de gaten, want een saboteur draagt daar niet aan bij. Je zou bijvoorbeeld kunnen wachten tot de balk aangevuld is, vooraleer je verder gaat naar je volgende valse taak.

  © InnerSloth

  Self-report

  Een ogenschijnlijk slimme tactiek is het zelf-rapporteren van lijken. Want wie zou je verdenken als je het lijkt ontdekt hebt? Al is dit een gevaarlijke tactiek, anderen zouden je kunnen beschuldigen van self-report, waarna er op jou gestemd wordt. Je blijft daarom best uit het zicht, al kan het soms ook de juiste tactiek zijn om toch het lijk te rapporteren.

  Wacht soms af (maar ook niet te lang)

  Het is verleidelijk om meteen een andere speler te doden, maar weet dat in het begin een heleboel spelers vanuit hetzelfde punt vertrekken. Het kan dus zijn dat een andere speler enkele seconden na de moord dezelfde kamer binnenloopt. Wie dan bij het lijk staat, kan niet anders dan verdacht worden. Je moet trouwens ook rekening houden met de cooldown, waardoor je mogelijke getuigen niet uit de weg kan ruimen. Al wacht je ook best niet te lang, want je mede-saboteurs zijn mogelijk al hard aan het moorden gegaan. Waardoor die ene moord wel het verschil kan maken om het spel te winnen.

  Heb je nog andere goede tips? Reageer ze dan hieronder in de comments.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie